Hru čeká karlovarská premiéra v sobotu 24. října od 19:30. Veřejná generálka bude o den dříve v deset hodin ráno. Slepice se následně dočká ještě dvou listopadových repríz.

„Koljada je autorem více než stovky titulů. Hra Slepice je pak o snaze a touze vymanit se ze špinavého světa. Děj se odehrává v prostředí malého divadla v malém městě," uvedl režisér Jiří Seydler.

„Vše nastartuje výbuch emocí hlavní postavy Ally, která si jde vyřídit účty s Nonnou, která, sotva přišla do souboru, jí už přebírá role i manžela. Nonnu však najde v posteli s manželem jejich kolegyně, který je zároveň umělecký šéf a režisér divadla. Roztočí se tak neuvěřitelný kolotoč hádek, pomluv a citů. Situace se mění každou minutou," dodal.

Obsazení hry však doprovázely nepříjemnosti. „Původně měla hlavní roli Ally hrát Simona Postlerová. Bohužel jí vážné rodinné problémy, přestože s námi čtrnáct dní zkoušela, nedovolily roli nastudovat celou," dodal Seydler s tím, že Alliny role se ujme Šárka Hrabalová z těšínského divadla.

Smůlu s obsazením pak ještě doplnila situace, kdy Karel Beseda, který původně začal hru také zkoušet, musel absolvovat nepříjemnou operaci. Jeho roli Fjodora tak ztvární Jiří Untermüller.

Vedle premiéry se tato gogolovská komedie dočká ještě repríz, a to v pondělí 2. a v sobotu 28. listopadu.

„Jelikož má Šárka Hrabalová stálé angažmá v Českém Těšíně, je dlouhodobá spolupráce nereálná. Její roli převezme po generálce, premiéře a reprízách Kateřina Hrušková, další vynikající herečka," dokončil umělecký šéf.