„Naše ochotnické divadlo je právě narozené dítě. Vše kolem, včetně konkursu ochotníků, proběhlo vcelku rychle a překvapivě přirozeně. Zatím máme sedm členů a za osmého považujeme fenku Dafné. Pravdou také je, že se k nám postupně hlásí jak zájemci o hraní, tak lidé, kteří nám nabízejí jakoukoliv pomoc. Je to milé. Máme, myslím si, slušné zázemí. Můžeme využívat, a to za podpory obce, místní kinosál, který je naprosto ideálním místem," uvedl zakladatel divadla Jan Mašata. Název divadla vychází z prostředí svého vzniku a je spojením slov KOmediální PErninský Cirkus.

K založení spolku vedla ochotníky touha po oživení kulturního dění v tomto koutě Karlovarska.

„Je známo, že jsme tak trošku zapomenutý kus světa, a tak myslím, že jakákoliv možnost přinést mezi zdejší obyvatele vtip a zábavu je minimálně užitečná. Mimochodem divadlo má v naší obci silnou historickou tradici. Kdysi zde bývaly uznávané divadelní spolky, které měly až přes sto členů. Dá se říci, že založením našeho divadla tak trošku slavíme i založení původního divadelního spolku, který zde působil asi před sto lety. Po válce za určitých politických okolností zanikl," dodal Mašata.

„Dále se také delší dobu věnuji psaní krátkých povídek a vždy jsem měl ve skrytu duše v úmyslu některé z těchto povídek přivést k životu, a to nejlépe v divadelním prostředí," doplnil autor.

Diváci, kteří pak vyrazí na vystoupení divadla Kopec, se mohou těšit na komedie, jednoaktovky. „Cílem je podat lidem přímočarý, jednoduchý, srozumitelný humor, u kterého si především odpočinou. Na druhou stranu píši o tématech, která maličko k zamyšlení přece jenom jsou. Je v tom samozřejmě vždy jistá nadsázka. Jsme neherci. Jsme taková partička, co má ráda divadlo a legraci. Nejsme zatíženi žádnými příručkami, jak přesně hrát, ale o to více chuti možná máme," popsal Jan Mašata.

Připravovanou tvorbu i další informace včetně kontaktů mohou zájemci nalézt na Facebooku Perninské divadlo Kopec.