Ve dvou patrech muzejní budovy se potkávají moderní audiovizuální technologie s unikátními sbírkovými předměty a ukazují hravou a zážitkovou formou město Karlovy Vary i přírodu a historii regionu.

Procházka staletími baví děti i dospělé a podle zápisů v návštěvní knize se setkává s nanejvýš kladným hodnocením. Jeden z nejexotičtějších zápisů pochází z Taiwanu: „Muzeum je velmi dobré, sofistikované a zajímavé! Velmi doporučujeme!”

Muzeum přihlásilo svou stálou expozici do kategorie Počin roku národní soutěže Gloria Musealis pořádané Asociací muzeí a galerií spolu s Ministerstvem kultury ČR. Zda bude mít v nemalé konkurenci úspěch, se ukáže v květnu při vyhodnocení soutěže.

Doubský most přes řeku Ohři v Karlových Varech
Zmatky! Uzávěra mostu se opět odkládá. Anebo ne?

Dosud uskutečnilo muzeum ve znovuotevřených prostorách šest výstav (aktuální výstava Karel Čapek fotograf je stále k vidění) a dvanáct přednášek, z nichž šest tvořilo cyklus Muzejní akademie vážící se k jednotlivým částem expozice. Dále se uskutečnila řada komentovaných prohlídek, výtvarné dílny, divadelní představení či Velikonoční jarmark.

Muzeum těší spokojenost návštěvníků a zve všechny, kteří dosud novou expozici nenavštívili, aby se do muzea přišli podívat.

Lev Havlíček