Letos čeká návštěvníky knihovny kromě tradiční čtenářské amnestie a dárku v podobě první registrace zdarma také mnoho soutěží pro malé i velké o knižní a další zajímavé ceny. Zapojit se může kdokoli, kdo v Týdnu knihoven navštíví oddělení pro děti ve Dvorech, centrální pult hlavní budovy ve Dvorech nebo třeba jen facebookový profil knihovny.

„Tradičně bude vyhlášena Literární soutěž naší knihovny pro amatérské autory z celé ČR. Patronem letošního ročníku je populární český spisovatel Jiří Hájíček, držitel ceny Magnesia Litera. Motto letošní soutěže je použito z jeho knihy Zloději zelených koní, jejíž zfilmovaná verze právě běží v českých kinech," uvedla Michaela Němcová z krajské knihovny a doplnila, že v Týdnu knihoven také odstartovala novinková služba knihovny, a sice půjčování deskových her na 14 dní zdarma.

Tím ale výčet akcí nekončí. Čtenáři se mohou zapojit také do vědomostní soutěže „Co víte o knihovně a literatuře?", velké knižní Šifrovačky nebo třeba do videosoutěže pro děti „VODAKVA". Další akce Týdne knihoven naleznete na webu http://www.knihovnakv.cz/kalendar-akci/rijen/2016/.