„Karlovarský orchestr znám, neboť jsem s ním pravidelně spolupracoval. Nic zásadního zatím měnit nehodlám a zároveň chci poprosit o jakousi dobu hájení, neboť se budu rozkoukávat. Zároveň mám radost, že jsou v orchestru lidé, co chtějí pracovat. Moc se na tu práci těším," řekl krátce po svém příchodu Jan Kučera, který bude u kormidla orchestru po sezonu 2015 až 2016.

Ten chce navázat na práci svého předchůdce, kterému zároveň poděkoval za jeho letité služby. Kučera by chtěl do KSO přinést více soudobé české hudby, a také více prolnout symfonickou hudbu s jinými žánry. Krom jiného je Kučera také skladatel, proto chce některé své skladby zařadit do repertoáru KSO. Vystřídaný Lebel však neodchází od KSO úplně, neboť má garantováno držet taktovku na pět koncertů ročně. „Jedna kapitola končí a další začíná," shrnul změnu náměstek primátora Jiří Klsák (KOA) s tím, že by KSO mohlo dostat nového ředitele na začátku nové sezony, tedy na začátku září. Město chce i nadále podporovat činnost KSO. V současné době dává na hudebníky 24,8 milionu ročně. Další čtyři až pět milionů si vydělá orchestr vlastní činností, na orchestr přispívá i kraj a ministerstvo kultury.

Karlovarský symfonický orchestr má za sebou jubilejní 180. sezonu, která patřila k jedněm z nejúspěšnějších v její historii.