Obecně prospěšná společnost Karlovarské městské divadlo byla založena na základě dlouhodobě neutěšeného stavu fungování divadla v Karlových Varech. K neustále klesající frekvenci představení se přidala i rostoucí výše vstupného. Podnikatelský záměr pana Heřmánka vedl k tomu, že za stále více peněz viděli diváci čím dál méně představení. Navíc pokud možno s co nejjednodušší (nejlevnější) výpravou, přičemž na výši poskytované dotace Divadlu Bez zábradlí to nemělo vliv.

Ano, pan Heřmánek jen umně využil nastavené prostředí a pro město nevýhodnou smlouvu, to mu nemůžeme mít za zlé. Ale právě po zjištění skutečného stavu věcí mělo dojít k nápravě.

Z námi navrhované koncepce sice zbylo jen torzo, pořád to byl krok k fungování divadla jako neziskového subjektu.

Je nyní velmi podivné sledovat snahy někoho (nevím koho) v pozadí k prodloužení spolupráce se subjektem, s nímž se již jednou neosvědčila. Je to popřením všeho, co se doposud domluvilo a nastavilo. Pokud k této dohodě opravdu dojde a zastupitelstvo ji — proti svému původnímu rozhodnutí — posvětí, bude to další důkaz toho, že kultura a její úroveň má v Karlových Varech asi stejně velkou prioritu jako chov velbloudů.

Petr Kulhánek, zastupitel, Karlovy Vary