Hnutí Doktoři za uzdravení společnosti se tvrdě ohrazuje proti lživým a účelově zmanipulovaným informacím, které uvádí pan hejtman Pavel ve svém článku.

Zástupci hnutí Doktoři nikdy nikde neřekli, že chtějí zrušit nemocnice v Chebu, Sokolově či K. Varech. Stále dokola opakují, že podporují jednu krajskou neziskovou nemocnici pod veřejnou kontrolou, kde bude zachováno celé spektrum péče.

V dnešní době by se měl hejtman zabývat otázkou, kdo bude v nemocnicích pracovat. Co chce hejtman udělat proti tomu, aby se nerozpadaly týmy lékařů, neodcházely zdravotní sestry do hypermarketů, nezavírala se celá oddělení? Jaké nabízí kraj zázemí, pracovní a finanční podmínky pro mladé sestry a lékaře?

Je nutné, aby nemocnice zaměstnávala vzdělané, česky mluvící zdravotníky, kteří zajistí kvalitní odbornou péči. Teprve pak můžeme investovat peníze do přestaveb a přístaveb. Hejtman se zabývá nutnou přestavbou tří nemocnic.

Nemocnice v K. Varech je přitom po rekonstrukci budovy č. 4 a v důsledku nedostatku personálu je zavřené celé jedno oddělení chirurgie. V budově č.50 je zavřeno jedno oddělení interny.

Jaká je personální situace v nemocnici v Sokolově a v Chebu? Stejně tragická, ne–li horší.

Hnutí Doktoři nechce likvidovat nemocnice, to se povedlo už panu hejtmanovi.

Krajská nemocnice v centru dostupnosti, moderní a dobře vybavená technicky i personálně není snem, ale nezbytnou nutností nedaleké budoucnosti. Za 10 miliard by byla zřejmě i s aquaparkem, víceúčelovou halou a Disneylandem.

Hejtman svojí demagogií a nejapným populismem není směšný (jak tvrdí o Doktorech), je pro tento kraj a jeho obyvatele škodlivý.

Za hnutí Doktoři
Berenika Podzemská

Související: Hejtman sní o zachování dostupnosti zdravotní péče
Reakce hejtmana na toto vyjádření: Já nespím, paní doktorko…