O velkém štěstí může mluvit řidič kamionu. Přímo na kabinu jeho projíždějícího kamionu spadla ve čtvrtek krátce po poledni část mohutného stromu. Při řidiči v tu chvíli stáli všichni svatí, protože z této události vyvázl jen se šokem.

Nehoda se stala na průtahu Karlovými Vary před Chebským mostem ve směru na Sokolov. „Vzrostlý strom při pádu trefil se shora kabinu kamionu. Ten zastavil až několik desítek metrů od místa nehody," řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje Martin Kasal.

Po celém úseku poté zůstaly kusy spadlého stromu. Hasiči z karlovarské stanice všechny jeho části odstraňovali ve spolupráci s pracovníky Správy lázeňských parků Karlovy Vary. Doprava v tomto místě byla komplikovaná. Provoz byl na celém úseku zcela uzavřen a na průtahu se během chvíle vytvořila kolona aut. Provoz museli řídit policisté a auta odklánět.

„Další kolona se poté tvořila na nájezdu na Chebský most, kde dopravu musela řídit také policie," konstatoval Kasal. Silnice byla průjezdná zhruba do hodiny a půl. Raději nedomýšlet, co by se stalo, kdyby v tomto místě projíždělo osobní auto nebo cyklista.