Meziročně přibylo jedno úmrtí. Na silnicích v kraji zahynulo při dopravních nehodách od ledna do července sedm lidí. V České republice za sedm měsíců vyšetřovala Policie ČR celkem 57 923 dopravních nehod, o 2 291 více než v roce 2016. Zemřelo při nich 275 osob. Bylo to o 8 méně než v loňském roce. V Karlovarském kraji při 1693 dopravních nehodách v období od ledna do července zemřelo sedm lidí a těžce zraněno jich bylo 37.

V případě těžkých zranění se jejich počet meziročně snížil o jedno. Jak vyplývá z dalších informací Týmu silniční bezpečnosti, lehkých zranění bylo v Karlovarském kraji při dopravních nehodách 336, což představovalo meziroční pokles o 19 zranění.

„Pokud jde o úmrtí při nehodách, více se umíralo v sedmi krajích. Nejvyšší nárůst zaznamenaly statistiky v Jihomoravském, a to o 14 osob, a v Plzeňském kraji to bylo 13 lidí. Na druhou stranu k výraznému poklesu mrtvých došlo ve Středočeském kraji, konkrétně o 23 osob. S velkým odstupem následují Pardubicko s poklesem o devět lidí a Olomoucký kraj, kde byl pokles o osm obětí,“ konstatoval Roman Budský z Týmu silniční bezpečnosti.

Na železničních přejezdech zemřelo od ledna do konce července celkově 20 lidí, o 6 méně než loni. V sedmi krajích se střety se železničními vozidly obešly bez obětí na životech.

Ilustrační foto.
Kontejner se změnil v past. Naštěstí pomohli strážníci