V neděli večer zemřeli při autonehodě dva chlapci a dvě dívky ve věku 17 a 18 let. Další děvče bojuje o život v ústecké nemocnici. Celá osádka byla z Karlovarska.

K nehodě došlo krátce před 21:00 hodinou na silnici I/ 13 mezi Kláštercem nad Ohří a Kadaní. Osmnáctiletý řidič vozu Ford Fiesta, který jel směrem od Mikulovic na Klášterec, zřejmě nedal přednost dodávce Citroën Jumper, a tak došlo ke srážce.

Zatímco řidič citroënu vyvázl jako zázrakem jen s drobnými poraněními, parta mladých kamarádů skončila velmi špatně. „Na místě zemřel řidič, jeho spolujezdec a jedna dívka. Další dívku převezla záchranka do chomutovské nemocnice, kde ale podlehla zraněním," přiblížila policejní tisková mluvčí Marie Pivková.

Ještě jedno děvče, které jelo ve fordu, přepravil do krajské nemocnice v Ústí nad Labem vrtulník. „Byla ve vážném stavu. Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje ji proto letecky transportovala do Masarykovy nemocnice," upřesnil tiskový mluvčí Krajské zdravotní a. s. Jiří Vondra. „Přijata byla přes emergency, kvůli rozsáhlým polytraumatům následně prošla úrazovým centrem a v současné době je dívka hospitalizována na anesteziologicko resuscitačním oddělení," doplnil.

Auto s pěticí mladých se v neděli večer zřejmě vracelo domů. Policie zatím nemá jasno, co dělali u Klášterce, nabízí se ale možnost, že se byli vykoupat nebo pobýt u nedaleké vodní nádrže Kadaň.

Do jaké míry mohl při nehodě hrát roli alkohol není zatím jasné. U řidiče citroënu vyšla dechová zkouška jako negativní. „V případě řidiče fordu byla nařízena soudní pitva a dělá se rozbor na přítomnost návykových látek," doplnila policejní mluvčí s tím, že šetření pokračuje.

V Ústeckém kraji se podobná nehoda s tragickými následky stala naposledy v dubnu 2010 mezi obcemi Rokle a Vinaře. Shodou okolností je to jen osm kilometrů jihovýchodně od místa noční nehody. Po čelním střetu s nákladním autem tehdy zahynuli čtyři devatenáctiletí mladíci v Peugeotu 309.