Všechny tři oběti pocházejí z auta, které po nárazu začalo hořet. Zemřeli na následky kolize a následného požáru. V autobusech, jeden s českou „espézetkou" a druhý s maďarskou, bylo převážně lehce zraněno kolem 17 lidí. Celkem v obou zájezdových autobusech cestovaly čtyři desítky cizinců. Jak k tragické nehodě došlo, není prozatím jasné.
Automobil jel po silnici R/6 ve směru z Prahy na Karlovy Vary. Autobusy se vracely z Karlových Varů do Prahy, kam vezly lidi z výletu do lázní. Osobní automobil zhruba tři kilometry za Andělskou Horou ve směru na Bochov přejel z neznámých příčin do protisměru.
Poté do jednoho z autobusů narazil čelně a náraz ho pak odmrštil do boku druhého z autobusů.

Na místo vyjelo celkem pět jednotek hasičů. V době jejich příjezdu na místo bylo havarované osobní vozidlo převrácené na střechu a celé v plamenech. Hasiči provedli uhašení požáru, posádce ve vozidle již ale nedokázali pomoct.

Zdravotnické operační středisko Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje aktivovalo I. stupeň traumatologického plánu. Podle informací hasičů, policie a záchranné služby na místo nehody přijelo osm sanitek a zraněné cestující z autobusů rozvezly do nemocnic v Karlových Varech, Ostrově a v Sokolově.

Příbuzným obětí poskytl první psychologickou pomoc přivolaný psycholog hasičů. Kvůli nehodě byl provoz na frekventované silnici více než pět hodin zcela uzavřen.