A začátek soutěže bude pořádný. S týmem z Ústí nad Labem přijede i trenér Petr Brom, tedy kouč, který obě extraligové sezony Karlovarska stál na lavičce týmu. „Nejenom pro Petra, ale i pro nás všechny to bude specifické utkání. On bude své hráče určitě do zápasu zdravě motivovat,“ říká před zahájením sezony karlovarský trenér Jiří Novák, který stál vedle Petra Broma celou loňskou sezonu.

Během přípravného období se Karlovarsko už jednou s týmem Ústí nad Labem střetlo. „Ano, asi si nás Petr prohlédl, ale i my jsme si prohlédli jeho tým. Takže moc velikou výhodu mít nebude. Na druhou stranu náš celek prošel během léta určitou obměnou, a navíc do utkání jsme nastoupili bez reprezentantů. Takže je asi výhoda na naší straně,“ pokračuje Jiří Novák.

Co se týče vývoje samotné extraligy, tak si v lázeňské metropoli nedovolí tipovat, jak by se mohla soutěž vyvíjet. „První rok, co jsme hráli extraligu, tak to bylo o Liberci, Budějovicích a třeba také o nás. Minulý rok už mezi top celky nakouklo Brno a letos si myslím, že dalšími silnými celky budou Kladno, Příbram, Benátky nebo Odolena Voda. Takže soutěž se obrovsky vyrovnala a my asi až dnes dokážeme docenit náš úspěch z první sezony, kdy jsme skončili na třetím místě,“ přidává se šéf karlovarského klubu Jakub Novotný s tím, že i tak by byl rád, kdyby jeho svěřenci dokázali obhájit loňské posty. „Ano, to je náš cíl. Byl bych velice rád, kdybychom to dokázali, ale jak už jsem řekl, tak extraliga se velice vyrovnala,“ dodává.