Fandové cyklistiky, té ´horské´ zejména, se dočkali. Největší cyklistický závod v našem kraji, Karlovarský AMbikemaraton České spořitelny bude odstartován právě dnes v pravé poledne.

Pro ty, kdo by se chtěli ještě přihlásit, připomínáme, že tak mohou učinit ještě dnes dopoledne od 8:00 do 10:00 v campu Březový Háj v Březové u Karlových Varů. Start závodu pak bude společný pro obě tratě (56 a 100 km) ve 12.00 na Divadelním náměstí.

Celou řadu novinek připravili pořadatelé v doprovodném programu. Zlepšit se tak mají zejména závody dětí, které se pojedou na stejných trasách, jako v loňském roce. „Poučeni loňskými zkušenostmi jsme se rozhodli vytyčit na silnici do Březové zhruba dva metry široký koridor oddělený od běžného silničního provozu a také jsme zajistili možnost odvozu malých závodníků i s koly a doprovodem na start a samozřejmě dovezeme po odstartování malých závodníků rodiče zpět do prostoru cíle,“ slibuje ředtel závodu Michal Prokop.

Další novinkou, kterou uvítají zejména rodiče a trenéři mládeže, je možnost doprovodu závodníků ve věku 15 až 18 let. „Kdo bude chtít závod absolvovat mimo soutěž se svým potomkem nebo svěřencem, akreditujte se na prezenci u stolku s nápisem ´Doprovod´. Pak dostane speciální startovní číslo, které zaručí, že jej nebudou hlídky pořadatelů vyhánět z trati závodu,“ přibližuje důležitou novinku Prokop a dodává: „Po loňských neblahých zkušenostech, kdy nám několik skupinek ´černochů´ zmátlo závodníky, budeme letos každého, kdo se na trase objeví bez startovního čísla, dost drsně vyhánět.“

Den před startem 8. ročníku Karlovarského AMbikemaratonu jsme uzavřeli i naši soutěž o cyklistickou přilbu. Správná odpověď na otázku, kolik že závodníků se zúčastnilo Karlovarského AMbikemaratonu v minulém roce, zněla 600. Pro přilbu si k nám do redakce může přijít Roman Chlup z Nové Role, trička s logem závodu získávají Jitka Miková ze Staré Role a Stanislav Krejčí z Toužimi.