Zlato Tomáše Belady i bronz Jitky Moudré přitom zdobí vitríny mimokarlovarských klubů.

Nejcennější výsledek pro lázeňskou atletiku vybojoval Tomáš Belada v dresu PSK Olymp Praha v běhu na 1500 metrů. Své ambice naznačil už v sobotním rozběhu a v nedělním finále si v čase 3:59,32 vteřiny doběhl pro zlato a titul mistra republiky.

Rovněž v dresu Olympu, ovšem brněnského, obhajovala v Jablonci loňský titul výškařka Jitka Moudrá. Tentokrát se ovšem „zlatý sen“ nekonal a Jitka si výkonem 173 cm„vyskákala“ jen bronz. „Soutěž přitom začala velice slibně, ale po dvou přerušeních závodu, poprvé kvůli silnému dešti a podruhé kvůli zranění jedné ze soupeřek, se jí forma nějak vytratila,“ uvedla karlovarská trenérka Kristina Moudrá.

Ta také v soutěži doprovázela jediného závodníka hájícího barvy AC Start, nadějného, teprve šestnáctiletého výškaře Vláďu Tomka. Ten jel do Jablonce především sbírat zkušenosti, ovšem za výkon 189cma 11. místo se nemusí vůbec stydět. „Limit na toto mistrovství byl 197 cm, a to Vláďa skočil v pondělí 27. srpna na Velké ceně Sokolova, kde svůj závod vyhrál,“ potvrdila Kristina Moudrá.