V konkurenci hráčů ze tří spolkových zemí Německa, vůbec nejkvalitnější v celé historii tohoto turnaje, se neztratili ani hráči Jiskry Nejdek. Domů se vrátili se dvěma medailemi.

První se urodila hned v zahajovací smíšené čtyřhře. Stanislav Newiak s Marcelou Nesvedovou postoupili pavoukem úspěšně až do semifinále, kde narazili na později vítězný pár Stegerta s Binnemannovou (Meerane, Leipzig) a prohráli 17:21, 21:15, 15:21. V boji o bronz pak v další třísetové bitvě porazili Gunzelmanna s Fischerovou (Nürnberg, Erlangen) a skončili na 3. místě.

„Chtěl jsem svůj desátý start na tomhle turnaji oslavit zlatem, takže mě prohra v semifinále mrzí, na druhou stranu mě ale těší výhra nad Gunzelmannem s Fischerovou, kteří nás s Toničkou Borčíkovou v červenci smetli na turnaji v Norimberku,“ komentoval zisk bronzu Newiak.

Očekávaný úspěch se dostavil v singlech, kde mezi dámami dominovala Marcela Nesvedová. Bez ztráty kytičky prošla pavoukem až do finále, kde deklasovala domácí Beierovou ve dvou setech 21:8 a 21:6 a obhájila tak loňské vítězství. „Jako vstup do sezony to bylo docela dobré,“ zhodnotil zisky nejdeckého týmu Stanislav Newiak.

Další výsledky

dvouhra: 25.-31. Bernášek; čtyřhra: 9.-10. Bernášek, Newiak; mix: 22.-26. Bernášek, Degenová (Zwickau)