V neděli 10. února je čeká od 17.30 hodin veledůležitý souboj s mladoboleslavskou Slovankou. V závěrečném 22. kole základní části basketbalové extraligy půjde o hodně zajímavý souboj tabulkových sousedů. Lokomotivě patří osmá  a Mladé Boleslavi příčka devátá. Ve hře je tak účast ve skupině A2, která se poté nasměruje do blížící ho se play off, nebo účast ve skupině A3, která však zavání i ošidnou baráží o udržení v extralize.   Rozdíl mezi týmy je pouhý bod, takže oběma klubům půjde o hodně.

 „Pro nás to bude  asi zatím nejdůležitější utkání letošní sezony, jehož výsledek rozhodne, zda bude náš tým bojovat ve skupině A2, o co nejlepší umístění pro boje play off, nebo na něj zbudou pouze zápasy ve skupině A3, a tím i v případě totálního výpadku třeba možná vidina barážových utkání," odtajnil generální manažer Lokomotivy Roman Maleček.


První vzájemný duel se Slovankou Karlovaračky doma  prohrály v poměru 76:83, takže soupeřkám určitě mají co vracet. „Trenéři i vedení klubu hodně doufá, že se k týmu na tento důležitý zápas připojí některá ze zraněných hráček, a že zapracují na formě i psychice týmu tak, abychom si z města aut odvezli jakékoliv vítězství, které by znamenalo splnění letošního cíle," poukazuje Maleček.


Karlovarský klub opět nezapomněl ani na své fanoušky. Pro ty je připraven na veledůležitý souboj s Mladou Boleslaví autobus. „Vedení klubu připravilo pro fandy, kteří budou chtít podpořit holky v Boleslavi, zhruba dvacet míst v autobuse, který má naplánován odjezd v neděli 10. února ve 12.30 hodin od haly. Zájemci nechť se hlásí u slečny Houdkové na tel. čísle 606 818 857," dodal Maleček. Ostatní příznivci mohou zápas sledovat prostřednictvím internetového přenosu společnosti TV COM.