Jedná se o přímý souboj o příčky buď zaručující pokračování v play-off, či neradostné účasti v play-out.

„Bude to určitě utkání na ostří nože. Hostující Slovanka je sice s pěti vítězstvími o dvě příčky v tabulce níže, ale skutečnost, že v prvním vzájemném utkání v Mladé Boleslavi zvítězila 78:60 a v posledním zápase dokázala porazit 73:60 tým SBŠ Ostrava, dává hostům v nadcházejícím zápase punc rádoby favorita. My jsme naopak nezvládli poslední duel v Hradci Králové a to posouvá sázkový kurs Slovanky ještě o něco níže," říká manažer karlovarské Lokomotivy Roman Maleček.

Aby tento předpoklad domácí hráčky smázly, musí v utkání ubránit hlavní střelce Slovanky. Těmi jsou zejména Tereza Vorlová a Kristína Minarovičová (průměr 13,3 a 12 bodů na utkání) a také zahraniční posily týmu Dragana Gobeljič a Ivana Brajkovič (průměrně 12,7 a 9,4 bodu na utkání).

„Domácí trenérka Marcela Kramer má prozatím k dispozici kompletní tým, a přestože část týmu čeká před tímto utkáním o víkendu ještě zápasové zatížení v podobě účasti v první lize žen, věřím, že holky v zápase zabojují a s podporou plné haly dotáhnou zápas k tolik potřebnému vítězství," doplňuje Maleček.