Muži, kteří jsou v tabulce II. ligy desátí, ve Dvorech přivítají soupeře, kteří jsou v tabulce o pár stupínků výše. V sobotu hostí nováčka soutěže Basket Košíře. Hosté do soutěže vstoupili dobře, v doposud odehraných šesti kolech se čtyřikrát radovali z vítězství a v tabulce jsou čtvrtí se stejným bodovým ziskem jako třetí Teplice a páté Litoměřice B, ale na Thermii mají k dobru jen dva body.

Ve vzájemných zápasech Košíř a Thermie je zatím nula, ale: „Na Košířích je nové jen to jméno, pod kterým se skrývá bývalý tým ČZU Praha, teda tým, který má s druhou ligou dlouhodobé zkušenosti a letos navíc posílil a vyhlásil útok na postup do první ligy. Kádr na to určitě mají, oporami jsou například bývalý dlouholetý hráč Mattoni NBL Pavel Staněk, sokolovský odchovanec Jiří Gróf a několik dalších pražských posil se zkušenostmi z vyšších soutěží ," varuje před podceněním nováčka soutěže karlovarský trenér Lukáš Šnobl.

Tým Kladna, který do Dvorů zavítá v neděli, patří ve Varech ke „starým známým", karlovarští basketbalisté se s ním ve II. lize potkávají už vícenež pět let. Poprvé spolu hráli 23. listopadu 2008 na Kladně, které s využitím domácího prostředí vyhrálo o jediný bod 79:78, když Thermia skoro celý zápas vedla. Odplata v únoru 2009 byla krutá, Kladno si ze Dvorů odvezlo nářez 119:89. Pak to šlo jako na houpačce, v sezoně 09/10 vyhrála oba duely Thermia, v sezoně 10/11 Kladno a v sezoně 12/13 zase Thermia.

Podle této „tradice" by teď měla být řada zase na Kladeňácích, ale právě to by chtěli Karlovarští změnit. „Kladno by mělo být ´jednodušší´ soupeř, který nedávno vyměnil trenéra, když Roberta Fritsche vystřídal ambiciózní Radek Miška. Zatím předvádějí nevyrovnané výkony a bude záležet jen na nás, co jim u nás dovolíme. Budeme mít na neděli posilu v osobě Filipa Halady a jednoznačně budeme chtít minimálně jedno vítězství o víkendu urvat," je přesvědčený Lukáš Šnobl. „Samozřejmě k tomu budeme potřebovat pomoc publika, které doufám přijde na oba zápasy v dostatečném počtu," zve diváky karlovarský kouč.

Oba zápasy se hrají v poněkud netypických časech, sobotní s Košířemi začíná v 18:15 a nedělní s Kladnem ve 12:15 hodin. Fandové Thermie si zato přijdou na svoje, protože jak v sobotu, tak v neděli se hrají předzápasy Ligy U17. Karlovarští kadeti, kteří se v soutěži drží na 9. příčce, v nich přivítají své sousedy z tabulky. V sobotu od 16:00 předposlední Tábor a v neděli od 10:00 osmý Žižkov.