„Zradilo nás počasí a i přes velkou snahu jsme závod museli nakonec odpískat," ohlédl se zpátky v čase hlavní organizátor akce František Fišer. Vrásky na čele však během času z čela pořadatele vymizely. A byl k tomu řádný důvod.

Po roční pauze se totiž dočkali a 19. ročník adrenalinového závodu v běhu na lyžích volnou technikou pomalu, ale jistě klepe na dveře, a to se vší parádou.
„Sněhové podmínky jsou ideální a i předpověď na příští dny slibuje velmi dobré počasí, takže se máme určitě na co těšit," pochvaloval si Fišer.

Tradičně se bude závodit ve čtyřech věkových kategoriích, a to muži 10 hodin, ženy 10 hodin, ženy 6 hodin a nově veteráni 10 hodin na desetikilometrové trati v okolí Blatenského vrchu. Ta bude taktéž tradičně strojově upravena.

„Jako vždy se započítává ujetá vzdálenost, tedy počet okruhů, při stejném počtu ujetých okruhů závodníků pak rozhoduje čas dojezdu posledního kola," vysvětloval Fišer.

Společný start všech kategorií je naplánován na sobotu 14. února v 7.00 hodin u chaty u Fišerů. Uzávěrka trati je v 16.30 hodin pro kategorie ženy, dorost ve 12.30 hodin. Minimální ujetá vzdálenost v hlavní kategorii činí 50 km (pozn. red. pro zisk pamětní medaile).

„Do výsledkové listiny budou započítáni i borci, kteří závod ukončí dříve," upozorňoval organizátor. Zájemci o netradiční lyžařský zážitek se mohou přihlásit již teď přes web (http://10hod.apolo.cz), případně mailem – 10hod@apolo.cz nebo přímo u pořadatele na tel. čísle: Pavel Fišer – 724 080 772. Startovné tak zůstává díky zájmu sponzorů lidové, a to pro všechny kategorie 200,– Kč.

Výdej startovních čísel a první seznámení startovního pole se uskuteční v pátek 13. února po 19. hodině v hotelu Modrá hvězda v Horní Blatné. Přihlásit se však mohou zájemci ještě v sobotu do 6.30 hodin v prostoru startu. „Chtěli bychom pozvat všechny fanoušky bílé stopy na závod, ve kterém mohou porovnat své dovednosti a výdrž s ostatními," láká na start širokou veřejnost František Fišer.