Na nedělní utkání do Pardubic odcestoval karlovarský tým extraligových basketbalistek nejen s respektem kvůli posledním výkonům soupeře, ale také jen v devíti hráčkách. Přesto se hráčky Lokomotivy nakonec radovaly z vítězství 68:48.

Ke zraněné Janě Houdkové se přidala nemocná Naďa Salačová, a tak mohl trenér Smačko počítat jen s devíti hráčkami. Přestože utkání neoplývalo basketbalovou krásou a na obou stranách bylo k vidění mnoho chyb, větší basketbalová kvalita byla přece jenom na straně hostí. „Od počátku utkání jsme byli ve vedení, které nakonec narostlo na konečný rozdíl dvaceti bodů v náš prospěch, a mohli jsme si oddychnout, protože si do Varů vezeme velmi důležité dva body," radoval se manažer Roman Maleček.

Body z palubovky Studánky Pardubice ale bude muset Lokomotiva potvrdit doma. „Určitě budeme chtít příští neděli 18. listopadu se Slovankou Mladá Boleslav přidat další vítězství. Se Slovankou v tabulce sousedíme, takže se bude hrát o hodně," pokračuje Maleček.

Nicméně ještě před nedělním utkání odcestuje tým Lokomotivy ve středu 14.listopadu do Prahy, kde se od 18:15 hodin utká ve 4. kole Českého poháru s celkem DSK Praha. „Momentálním přáním trenérů je, aby se celý tým dal zdravotně co nejrychleji dohromady," dodává Maleček.