Na trať kvalifikace se nejprve vydali muži, kterých se na startu sešlo celkem 66. Zatažená obloha a teploty lehce nad bodem mrazu udělaly své, trať byla oproti včerejším tréninkům pomalejší , ale i tak na ní závodníci dosahovali zajímavých časů. Mezi silnou konkurencí se skvěle umístili i domácí reprezentanti, Matouš Koudelka ztratil na čtvrté pozici na vítězného Senna Leitha z USA 0,67 sekundy, Radek Vintr na sedmém místě pak 1,07 sekundy.
Ženská kvalifikace začínala lehce po poledni a účastnilo se jí celkem 41 jezdkyň. Po odjetí prvních dvou desítek závodnic začal foukat protivítr, který ovlivnil dosažené časy druhé poloviny startovního pole, přesto se do první dvacítky dostaly hned dvě české reprezentantky, Vendula Burešová na 14. pozici a Kateřina Louthanová na 17. místě.
„Klukům se závod docela povedl, holky to měly stížené, protože po relativním bezvětří začalo foukat a tak se naše děvčata prala s větrem a neobsadila tak skvělé příčky jako kluci, přesto všechna děvčata postoupila do zítřejšího finále a věříme, že zítra za relativního bezvětří to holkám i klukům vyjde a budeme tak bojovat o medialové pozice," uvedl reprezentační trenér Marek Jelínek.
Závody oranizované Českým svazem lyžařů pokračují sobotními finálovými jízdami, v neděli je pak na snowboardcrossové trati připraven závod týmů, ve kterém si rovněž dělají čeští reprezentanti zálusk na medailová umístění.