Konkrétně se dorostenci Hurricanu utkali s Ústím a Lovosicemi, a i přesto, že Lovosice doslova zmasakrovali 13:3, se dorost mezi nejlepší tři týmy nejvyšší dorostenecké soutěže neprokousal. Na splněný sen v podobě maximálně třetího postupového místa nedokázali hráči dosáhnout, nakonec jim chyběl jeden jediný bodík.

Proti favoritovi a jasnému vítězi jak juniorské, tak dorostenecké soutěže Ústí nad Labem zvládli kluci neinkasovat jen něco málo přes čtyři minuty. První část nakonec skončila 0:3 pro Ústí. Na začátku druhé periody dokázal sice vykřesat naději Jan Smolka (v zápase 2+0), ale to bylo vše, co hurricani byli schopni uhrát. V tomto střetnutí byla k vidění evidentní hráčská kvalita ústeckých florbalistů, kteří nakonec zvítězili devítibrankovým rozdílem 12:3.

ASK Lovosice – LFP se tedy stalo posledním soupeřem našich dorostenců v tomto ročníku. Zde svěřenci kouče Miroslava Závory ukázali, v čem jsou opravdu dobří. Začátek ale tak jasný nebyl. Po šesti minutách to bylo 2:2, ke konci první části už 4:2 pro Hurrican. Finální stav 13:3 nakonec hovoří za vše. V kanadských bodech se blýskli především tradiční tahouni celku, jako Jan Smolka (0+4), David Hanč (3+1) a Tomáš Borolič (3+0).

Dorostu tedy sezona končí, ale kluci se rozhodně nemají za co stydět. V kádru je několik zkušených a produktivních hráčů, kteří jsou investicí do budoucna, například při případném postupu Karlových Varů do extraligy juniorů. Trenér Závora a samozřejmě i jeho asistent Josef Vostřel vytvořili kvalitní trenérské duo.

                                                                                                                                                                                                                           Patrik Horák