„To se někdy stává. Chtěl jsem a maximálně jsem se snažil poděkovat divákům v podobě vítězství. Všichni, co na okruh došli, tak by si zasloužili, aby viděli českého jezdce na nejvyšším stupínku. Bohužel se nepovedlo. Nestačil jsem v časovém limitu tří minut vyměnit motorku. Zjistil jsem, že mi praskl řetěz, ale už nebyl čas a rozhodčí mě z rozjížďky vyloučil,“ postěžoval si Josef Franc, když seskočil z pódia, na kterém stál, když přebíral ceny za třetí místo.

Cíl byl ale pro sobotní závody v Mariánských Lázních o něco málo nižší. „Úkolem bylo se kvalifikovat do challenge a to se mi povedlo. Postupovalo dvanáct jezdců. To bylo jako prvořadé. Jinak doufám, že si to diváci užili,“ dodal Franc.

Dalším českým závodníkem na startu byl Martin Málek, který reprezentuje i českou značku Jawa. Jeho od postupu do další fáze MS dělily čtyři bodíky. V jeho případě se na neúspěchu podepsala technika. Závodní kariéru pak zakončil nestor ploché dráhy Karel Kadlec a domácí jezdec Roman Tomany nedokončil po pádu.

Výsledky: 1. Andy Appleton (GB) 2, 4, 4, 4, 4 18. 2. Bernd Diener (D) 2, 4, 4, 3, 4 17. 3. Josef Franc 4, 4, 4, 4, M 16. … 15. Martin Málek 3, E, 0, 2, 3 8. 21. Michal Dudek 0, 1, 1, 2, 1 5. 24. Karel Kadlec 0, 1, 1, R, R 2. 25. Roman Tomany F – – – – 0 (všichni CZ).