S uplynulým náročným víkendem se hráči Karlových Varů vypořádali nejlepším možným způsobem, když přivezli z Mladé Boleslavi a Hostivaře plný počet bodů a po právu se posunuli na první místo 1. NHbL – západ.

Tygři Mladá Boleslav – CSKA Karlovy Vary 0:4

Do zápasu vstoupili aktivněji hráči Varů a po dvou šancích byli blízko prvního gólu utkání. Domácí brankář byl pozorný. Poté převzali iniciativu domácí a několika střelami prověřili brankáře Rojka, ale větší příležitost si nevytvořili. Blízko úvodní brance tak byli na začátku druhé třetiny znovu hosté, když Bruštík po Suchardově nahrávce trefil tyč. Mladá Boleslav byla nebezpečná hlavně v přesilových hrách, ale CSKA díky jistým zákrokům Rojka všechna oslabení ustálo. Skóre tak otevřel až v závěru druhé třetiny Bruštík, který tečoval Divíškovu střelu od modré čáry.

Hosté ve třetí třetině své vedení brzy zvýšili. Nejprve se Průšova střela odrazila od Jakuba Friče za záda bezmocného Šimona, a poté nekompromisní dělovkou od modré čáry využil přesilovku Reiser. Mladá Boleslav se ani za stavu 0:3 nevzdala a snažila se výsledek otočit, avšak pečlivě bránící hosté je do vážnějších šancí nepouštěli. Skóre uzavřel v signalizované výhodě Formánek, který si naběhl na dlouhou nahrávku Lukesleho.

„Bylo to vyrovnané utkání, kde velkou roli hrála námi vstřelená první branka, a také to, že jsme brzy dokázali dvěma brankami zvýšit vedení. Velkou měrou se o výsledek zasloužil vychytanou nulou brankář Rojko," hodnotil zápas obránce Varů Divíšek.

Branky: 28. Bruštík (Divíšek), 32. Frič Jakub (Průša), 33. Reiser (Divíšek, Jelínek) PP, 39. Formánek (Lukesle, Průša). Třetiny: 0:0, 0:1, 0:3. Střely: 28:24. Diváků: 46. Vyloučení: 5:3. Přesilovky: 3:5. Využití: 0:2. Rozhodčí: Řezníček, Havelka.
M. Boleslav: Šimon V. (od 33. min Fukárek) – Bernard, Bydžovský, Cihlář, Flek – Kettner, Knížek, Krejčí, Mrhálek, Nevosad, Sýkora, Šimon F., Vaněk, Winter M., Winter T.
CSKA: Rojko – Lukesle, Kliment, Reiser, Divíšek – Jelínek, Bruštík, Sucharda, Klement, Průša, Frič Jakub, Formánek, Gutt, Martinovský.

HBC Hostivař – CSKA Karlovy Vary 2:4

Stejně jako v prvním utkání, tak i ve druhém souboji vstoupili do zápasu lépe hráči Varů a několikrát ohrozili domácí branku. Vedení se ujali hráči z lázeňské metropole v závěru první třetiny, kdy do pravého horního rohu zamířil po Bruštíkem vyhraném vhazování Průša. Ve druhé třetině zvýšil vedení CSKA střelou z mezikruží Bruštík. Hosté však vzápětí chybovali na červené čáře a domácí Borkovec snížil. Hostivař se prezentovala častou střelbou a brankář Novák musel být neustále ve střehu. Ve chvíli sílícího tlaku domácích dostalo CSKA výhodu přesilové hry, kterou po sedmi vteřinách využil po krásné kombinaci Vrbas.

Třetí třetina se nesla v duchu rostoucího tlaku Hostivaře, která střílela ze všech pozic. Skórovat se domácím podařilo až s pomocí teče obránce hostí, jenž usměrnil Brožovu střelu do protipohybu brankáře. Karlovarští odolávali tlaku hostů výborným týmovým výkonem, který podporoval skvěle chytající Novák. Domácí v závěru utkání zkusili hru bez brankáře, ale jejich snažení překazil Bruštík, který zachytil ve středním pásmu rozehrávku a střelou do prázdné branky rozhodl o vítězství Karlových Varů.

„Stejně jako v Boleslavi, tak i v Praze se hrálo vyrovnané utkání a opět nám pomohlo vstřelení první branky. Výraznou postavou zápasu byl brankář Novák, který by si za předvedený výkon zasloužil, stejně jako Rojko, čisté konto. Nelze nevyzdvihnout předvedený týmový výkon, bez kterého bychom neměli šanci uspět," chválil své spoluhráče obránce Divíšek.

Branky: 18. Bokovec (Ogdek), 35. Brož – 13. Průša (Bruštík), 18. Bruštík (Sucharda), 26. Vrbas (Jelínek, Frič Jakub), 45. Bruštík (Klement). Třetiny: 0:1, 1:2, 1:1. Střely: 55:38. Diváků: 18. Vyloučení: 2:1. Přesilovky: 1:2. Využití: 0:1. Rozhodčí: Řezníček, Havelka.
Hostivař: Šupík – Denis, Hostinský, Zvolský, Joch, Kovář – Ogdek, Palička, Borkovec, Brož, Hrabák, Kucarov, Skřivan, Charvát, Kalabis.
CSKA: Novák – Průša, Kliment, Reiser, Divíšek – Vrbas, Bruštík, Sucharda, Klement, Jelínek, Frič Jakub.

Příští víkend mají hráči CSKA volno a potom je čekají dvě domácí utkání, když v sobotu 29. září od 11 hodin hostí Ďábly Praha a v neděli 30. září přivítají od 11 hodin KOVO Praha.

Pavel Divíšek