Závodit se bude celkem v deseti věkových kategoriích mládeže pod názvem Perun Junior. Ty odstartují na náměstí E. Beneše v 10.00 hodin.
„Dětské kategorie jsou rozděleny ještě mnohem více, abychom motivovali děti a přivedli je k tomuto nádhernému sportu. Pro dětské kategorie je vytvořena speciální trasa, odlišná od trati hlavního závodu dospělých. Startovat mohou již děti na odstrkovadlech, kde každoročně dostávají cenu všichni zúčastnění," poukazoval za organizátory závodu Martin Rytych. Deset věkových kategorií se postaví i na start v dospělých, a to v Poháru Peruna.
Start je nachystán na 14. hodinu. Na ceny se pak mohou těšit v každé kategorii tři nejlepší, kteří obdrží nejen diplomy, ale také věcné ceny. „Závodu se účastní rok od roku větší počet startujících a to je pro nás známka oblíbenosti závodu. Letošní půlkulaté jubileum okořeníme slavnostním startem na náměstí E. Beneše v Klášterci nad Ohří, přímo před radnicí," poukázal Rytych. Více informací naleznou zájemci na webové adrese: pohar-peruna.cz nebo www.facebook.com/wembloudovy.hrby.
Wembloudovy hrby 2013
10.00 start děti, 12.00 tombola děti, 12.30 vyhlášení děti, 14.00 start hlavní závod, 16.30 tombola, 17.00 vyhlášení výsledků, 18.00 afterparty, 19.00 živá hudba.