Skóre zápasu brzy otevřel domácí Bruštík využitou přesilovkou. Také druhé vyloučení hostů dokázali hráči Varů potrestat a po střele Klimenta vedli 2:0. Potom musel Lukeslo zatáhnout za záchrannou brzdu a hosté díky Volfem proměněnému trestnému střílení snížili. Kladenští dokázali vstřelit ještě jednu branku, když se po vhazování trefil z úhlu Malý. Do druhé třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve druhé třetině přibylo vyloučených na obou stranách a hosté se v jedné z přesilových her šťastným odrazem ujali vedení. Müller tvrdě vystřelil sice mimo branku, ale zasáhl spoluhráče do přilby, od které se míček odrazil za bezmocného brankáře Rojka. Navíc prakticky vzápětí zakončil Volf úspěšně situaci tři na jednoho a Kladno vedlo o dvě branky. Karlovarští snížili třetí využitou početní výhodou v zápase, když se podruhé prosadil Bruštík.

V závěrečné části tak museli domácí dohánět jednobrankové manko. Další šanci k vyrovnání mohlo CSKA dostat po zákroku hostujícího Bečky, který obdržel trest na pět minut a do konce utkání. Rozhodčí však prakticky okamžitě toto vyloučení vykompenzovali dvěma tresty pro domácí hráče. Chvíli poté obdržel hostující Hrádek za hrubý faul loktem také trest na pět minut a do konce utkání, ale i tuto početní výhodu rozhodčí prakticky okamžitě vyrušili vyloučením Jelínka taktéž na pět minut a do konce utkání. Poté proběhlo ještě několik trestů na obou stranách včetně dvou osobních trestů pro domácí hráče a v jedné z přesilových her přidali hráči Kladna další branku, když z bezprostřední blízkosti propálil Rojka mezi betony Bešťák.

„Do utkání jsme vstoupili dobře a brzy se ujali vedení 2:0. Bohužel jsme si nedokázali výsledek pohlídat a nechali soupeře do konce třetiny vyrovnat. Ve druhé třetině soupeř šťastným odrazem otočil skóre a vzápětí navíc odskočil na rozdíl dvou branek. Nám se podařilo v přesilovce snížit, ale poté se utkání změnilo v souvislou řadu vyloučení na obou stranách až do konce utkání, kdy jsme i přes několik dobrých šancí nedokázali vyrovnat. Výkon rozhodčích zejména ve třetí třetině je zbytečné komentovat," řekl po utkání evidentně nespokojený trenér Jan Keprta.

CSKA Karlovy Vary – Alpiq Kladno B 3:5
Branky: 3. Bruštík (Gutt, Frič Jakub), 5. Kliment (Reiser, Frič Jakub), 21. Bruštík (Frič Jakub) – 9. Volf, 13. Malý (Šíma), 19. Müller (Malý), 19. Volf (Bakalář, Opata), 42. Bešťák (Volf). Třetiny: 2:2, 1:2, 0:1. Střely: 33:28. Diváků: 48. Vyloučení: 18:15. Využití: 3:3. Rozhodčí: Michailidis, Norek.
CSKA: Rojko – Reiser, Kliment, Lukesle, Divíšek, Maloušek – Jelínek, Bruštík, Sucharda, Klement, Průša, Frič Jakub, Formánek, Gutt, Janda.
Alpiq: Schneider – Müller, Bečka, Kosina, Bešťák – Volf, Opata, Bakalář, Malý, Šíma, Řebík, Hrádek, Křapáček.

Příští víkend čekají hráče CSKA hned dvě utkání na hřištích soupeřů. Nejdříve nastoupí v sobotu 15. září od 14 hodin na hřišti Tygrů Mladá Boleslav a v neděli 16. září je od 11 hodin čeká Hostivař.

Pavel Divíšek