Pro účastníky budou připravené pěší trasy v délce 5 až 50 km a cyklistické trasy od 30 do 110 km, které i tentokrát povedou turisticky atraktivními místy v sobotu do Starého Hrozňatova, na loretu a ty nejdelší i na Dyleň a ke Středu Evropy, ty nedělní pak kolem chebské vodní nádrže Skalka na Komorní hůrku a do Františkových Lázní.

Kromě toho, že na trasách toho bude spousta k vidění, bude na nich také možné plnit podmínky turistických odznaků OTO Chebskem a TTO Ohře, tří záznamníků IVV a RWW, Dvoustovky turistických akcí a Vystup na svůj vrchol. Všechny uvedené záznamníky bude možné na startu pochodu nejen koupit, ale také k nim získat podrobné informace.

Start i cíl pochodu budou po všechny tři dny v budově Integrované střední školy Cheb, Komenského 29. Prezentace účastníků bude probíhat v pátek od 17 do 19 hodin, v sobotu od 6.30 do 9 pro dlouhé trasy (resp. do 11 hodin u tras do 20 km) a v neděli od 6.30 do 9 hodin. Odměnou za absolvované kilometry budou pamětní list a magnetka pochodu pro každého účastníka a na delších trasách i odznak pochodu, pro zájemce budou k dispozici turistická razítka a kromě již zmíněných záznamníků budou v prodeji také turistické vizitky a další suvenýry.

Občerstvení účastníků je zajištěno jak v místě startu a cíle, tak na „živých“ kontrolách na trase. Pro účastníky ze vzdálenějších koutů republiky bude možnost přespání ve vlastním spacáku na podlaze tělocvičny v místě startu, respektive v cíli.