Do samotného utkání vstoupili podstatně lépe Karlovaráci, ale přesto se radovali z úvodní branky hosté, když ve 4. minutě po spolupráci s Hanzlíčkem poslal tým Kadaně do vedení přesnou ranou Martin Odlas.

Po inkasované brance ještě více hurricani zvýšili obrátky, ale opět to byli hosté, kdo gólově udeřil, když v 10. minutě navýšil náskok hostů na rozdíl dvou branek Martin Žemlička. Ani druhá branka však výběr karlovarského kouče Závory nezlomila a v 17. minutě navrátil hurricany zpět do hry po souhře s Hančem kontaktní brankou Petr Gasparik.

Poté měli Varáci výhodu přesilové hry, kterou však nezužitkovali, a naopak Kadaň jim v závěrečné minutě opět odskočila na rozdíl dvou branek, když se do střeleckých statistik zapsal Vilém Vopelák. Hurricani měli velmi dobrý vstup do druhé třetiny, kdy opět snížili náskok hostů, když svou druhou branku v utkání přidal Petr Gasparik. Ilustrační foto

Jenže v téže minutě se gólově prosadila i Kadaň, jmenovitě Martin Morava. Pro karlovarské barvy však bylo ještě hůře. Ve 25. minutě šla Kadaň do tříbrankového trháku, který jí zařídil Jiří Turek.

Pak se florbalová štěstěna přiklonila alespoň na chvilku na stranu Hurricanu, když během dvou minut po přesných trefách Davida Hanče a Štěpána Moslera se varský výběr přiblížil Kadani na dostřel jediné branky.

Stejný kousek se však povedl i florbalistům Kadaně, kteří skórovali ve 34. a 35. minutě, když se do střeleckých statistik zapsali Martinové Žemlička a Morava, kteří tak svému týmu opět navrátili tříbrankové vedení. Karlovarský výběr pak umazal v závěrečné minutě druhé třetiny náskok Kadaně na rozdíl dvou branek, když se gólově prosadil Miroslav Horký.

Vstup do závěrečné třetiny vyšel hostům z Kadaně, když se po čtyřiadvaceti sekundách střelecky zaskvěl Martin

Odlas. Zbylé minuty zápasu se nesly převážně v režii karlovarských florbalistů, kteří však ze své převahy vytěžili pouze branku z hokejky Jana Smolky, a tak museli skousnout čtvrtou prohru v řadě za sebou.

„Proti posledním zápasům velké zvednutí. Dnes po dlouhé době kluci předvedli týmový výkon. Štěstí si šetříme na play-off. Děkujeme divákům za skvělou podporu a soupeři gratulujeme k zaslouženým třem bodům,“ vysekl poklonu po utkání karlovarský trenér Miroslav Závora. Jeho svěřenci po prohře přišli o první místo, na to se budou moci vrátit po sobotě, tedy po 13. únoru, kdy zamíří na palubovku Turnova, který se drží na prvním místě s jednobodovým náskokem právě před druhými hurricany.

FB Hurrican Karlovy Vary – FBC DDM Kati Kadaň A 6:8 (1:3, 4:4, 1:1). Branky: 17. Petr Gasparik, 21. Petr Gasparik, 28. David Hanč, 29. Štěpán Mosler, 40. Miroslav Horký, 51. Jan Smolka – 4. Martin Odlas, 10. Martin Žemlička, 20. Vilém Vopelák, 21. Martin Morava, 25. Jiří Turek, 34. Martin Žemlička, 35. Martin Morava, 41. Martin Odlas. Rozhodčí: Jiří Müller, Matouš Novosad. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 140.

FB Hurrican K. Vary: Novotný (F. Černý) – Kalina, Hejl, Rybka, Mazanec, J. Černý, Švejkovský – Gasparik, Novák, Smolka, Horký, Hanč, Macek, Oliverius, Růžek.