Závod mužů i žen se jel klasickým způsobem, kdy čtyři závodníci v jedné dráze bojovali o dvě postupová místa do dalšího kola až do finálové čtveřice, kde se již rozhodovalo o medailová umístění.
V závodě mužů byli mezi žhavými želizky v ohni i čeští jezdci, zejména pak Matouš Koudelka a Radek Vintr, kteří se v páteční kvalifikaci umístili v první desítce jezdců. Bohužel Matoušovi se nepodařila hned první jízda, oproti tomu Radek Vintr měl dobrou formu a postupoval pavoukem dál až do čtvrtfinále, kde ve své rozjížďce dojel třetí a tím i pro něho závod skončil.
Závod žen měl jasnou favoritku, Kristinu Paul z Ruska, která přijel svůj titul obhájit, což dokázala i v kvalifikačníchjízdách, kde s přehledem zvítězila a svoji formu dokázala zužitkovat i ve finálových jizdách, kdy s přehledem vyhrávala systémem start – cíl. Z domácích závodnic se pozornost soustředila zejména na Vendulu Burešovou a Kateřinu Louthanovou, které v páteční kvalifikaci skončily v první dvacítce, bohužel ani jedna ze závodnic nedokázala hlasitěji promluvit do finálového pořadí.
„Jsem rád že se nám podařilo připravit technicky náročnou trať a podle ohlasů jezdců i trenérů vládne s průběhem celého šampionátu spokojenost. Osobně se nejvíce těšim na freestylovou část Mistrovství světa, která se však bude konat až na přelomu března a dubna ve Špindlerově Mlýně " uvedl za organizátory Martin Černík, bývalý reprezentant a trenér České freestyle snowboardové reprezentace.
Důležitost světového juniorského šampionátu podtrhal svoji účastí i trojnásobná juniorská Mistryně světa a Olympijská vítězka Eva Samková, která dnes na trať vyjela jako vůbec první jezdkyně v roli předjezdce. „Jsem ráda že Svaz lyžařů pořádá Mistrovství Světa juniorů v Krušných horách, bohužel profil trati neumožňuje jezdcům ukázat to nejlepší co umí, vždyť první desítka kluků a pětka holek jezdí Světové poháry a jezdí výborně. Trať je však mírná a spolu s protivětrem nutí jezdce spíše taktizovat, vyvážet se jeden za druhým a je těžké odhadnout, zda-li je lepší útočit ze zadních pozic nebo se snažit hned na startu svým soupeřům ujet," uvedla Eva Samková.
Na programu Mistrovství světa juniorů, které organizuje Český svaz lyžařů, je nedělní týmová soutěž ve snowboardcrossu a dále závody v paralelním slalomu a paralelním obřím slalomu, které se konají v pondělí a úterý na Klínovci.

Muži
1. Kalle Koblet, SUI
2. David Pickl, AUT
3. Leon Beckhaus, GER
4. Andrey Anisimov, RUS

Ženy
1. Kristina Paul, RUS
2. Jana Fischer, GER
3. Julie Pereira, FRA
4. Viktoria Bukevich, RUS