Během konání mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v neděli 5. července sehrají Warriors semifinálový souboj s týmem Vysočina Gladiators. Karlovaráci se budou premiérově rvát o Iron Bowl. Utkání začne ve 14 hodin.
Samotný vstup do zápasu v Teplicích byl nervózní. Po vyhraném losu se po příjmu dostali do výhodné útočné pozice Karlovaráci, když míč na krátkou vzdálenost k endzone donesl returner Václav Frank, ale útok se na čtyři pokusy nedokázal chopit šance. Teplický tým se ale vzápětí dopustil fumblu a Warriors začali chyby neúprosně trestat. Jako první otevřel účet zápasu během running back Jiří Perutek.

Karlovarská obrana držela borce ve žlutém na své polovině a čtvrté downy si dokázala hlídat. Ať už pokrytím hry a několika interception nebo punt returny podpořenými skvělými bloky. O jedno zachycení přihrávky domácího QB Buřta se postaral Václav Frank, který správně předpovídal směr pohybu míče a dokázal s ním doběhnout až do endzone. V první čtvrtině ještě QB Mařík našel směr běžícího receivera Fišara a ten si i pod tlakem s chycením ve výskoku náramně poradil.

Skóre druhé čtvrtiny otevřel opět lídr statistik zachycených interception Frank, když po teplickém puntu s míčem doběhl celých 77y až do endzone. Touchdown si připsal i další z running backů Petr Kollarik a sám dirigent útoku QB Mařík. V polovině zápasu bylo skóre už 40:0 ve prospěch týmu ze západočeských lázní.

Závěrečná část už bez zastavování času (tzv. mercy rule – rozdíl skóre větší než 35 bodů) ubíhala o poznání rychleji. Výborně hrající Jiří Perutek, kterého trenér Čajan vytěžoval v jeho možná posledním zápase na maximum, si připsal i interception, které donesl až do endzone. Potvrzení kopem se ale vůbec nepovedlo a special tým zaváhal, čehož pohotově využil obránce Nordians a doběhl přes celé hřiště alespoň pro dva body. Do třetice si připsal body v zápase i poslední z running backů Jakub Choura, který se v zápase postaral o tři potvrzení kopem a jehož kickoff mířil hned několikrát za hřiště (touchback). Obrana si ještě ke konci třetiny připsala dvoubodové safety.

Závěrečná část už příliš bodů nenabídla. Hattrick si zajistil Perutek, který se prosadil už potřetí v zápase, a k fumble Nordians se jako první dostal Albert Duhanaj, který jej 23y během, s velkou zásluhou bloků od svých spoluhráčů, zaslouženě obrátil ve své vůbec první body v historii.

V zápase nastoupila hned pětice juniorů. I když v útoku se hra projevovala nervózně zejména penaltami za false start, v obraně si Josef Krnáč připsal hned dva sacky domácího QB Buřta.

„Zápas pro nás byl povinnou výhrou, a když bylo v poločase prakticky rozhodnuto, dostalo se nováčkům ještě více příležitostí. Až na drobné chyby mne jejich výkon potěšil a jsem rád, že dokáží zastoupit své zkušenější kolegy," dodal k zápasu trenér Čajan.

                                                                                                                                                                                                                                   (warr)