Na dalšího soupeře druhý celek dlouhodobé části zatím čeká. V semifinále už jsou Kladno a obhájce titulu Liberec, zbývající sérii Českých Budějovic a Příbrami rozhodne v neděli sedmý duel.

Loni skončilo Karlovarsko čtvrté, o rok dříve korunovalo premiérovou sezonu bronzem. Sérii s Ostravou zahájili Západočeši po úspěšném tažení Pohárem CEV se zpožděním a po dvou zápasech byla nečekaně vyrovnaná 1:1. Pak už třikrát vyhrál favorit.

„Postup do semifinále byl jedním z cílů, i když nám Ostrava chvílemi zatápěla. Zlomilo se to ve chvíli, když jsme hráli disciplinovaně,“ řekl kouč Karlovarska Jiří Novák České televizi. Po jasném prvním setu 25:14 získali domácí další dva nejtěsnějším rozdílem 25:23. Poslední dva míče proměnil kapitán Hudeček.

Čtěte také: Kdo bude miliontým návštěvníkem?

„Je to velké zklamání. Soupeři jsme to díky prohře ve druhém setu vlastně darovali. Za stavu 0:2 už se to těžko otáčí,“ litoval ostravský kouč Zdeněk Šmejkal.

Karlovarsko – Ostrava 3:0 (14, 23, 23). Nejvíce bodů: Treial 17, Zmrhal 13, Hudeček 11 – Šmídl 11, Janků 9, Kotas 6. Konečný stav série 4:1. (čtk, zpa)