Kladno pokračuje ve vítězné jízdě z posledních týdnů. V závěru základní části vyhrálo sedm z osmi zápasů a obsadilo v tabulce nečekanou šestou příčku. Diagonální hráč Filip Křesťan je navíc nejvíce bodujícím hráčem soutěže, těsně před útočnou oporou Karlovarska Donovanem Džavoronokem.

„Jedeme do Varů překvapit," vyhlásil před startem čtvrtfinále kladenský trenér Milan Fortuník. Jeho tým proti zakřiknutému favoritovi začal vedením 2:0 na sety, pak domácí srovnali, jenže pátý set vyhrálo Kladno 15:11.

„Zápas jsme začali nervózně a zakřiknutě, to se projevilo na prvních dvou setech. Udělali jsme v nich hrubé chyby. Nedokázali jsme vytvořit na soupeře tlak," začal se ohlížet za prvním zápasem čtvrtfinálové série trenér Petr Brom.

Třetí a čtvrtá sada patřily Karlovarsku. „Zápas jsme začali lámat, až když nebylo co ztratit, pak jsme se do něj vrátili," řekl k vyrovnání.

Na řadu tak přišla zkrácená pátá sada. „Tie-break je vždy loterie. Je o chybách. Série se hraje na čtyři vítězství, prohráváme 0:1. Věřím, že další zápasy už budou z našeho pohledu o poznání lepší. Nikdo nechce prohrávat před zápasy na Kladně 0:2," přidal Brom.

Druhé utkání série Karlovarsko – Kladno se hrálo včera večer a skončilo po uzávěrce vydání. Ohlasy po tomto utkání přinese Deník v sobotu, kde se detailněji podívá na zlomové situace obou zápasů.

Hráči Karlovarska v prvním zápase neustáli tlak vlastní palubovky. „Je to o psychice, musíme soupeře dostat pod tlak a donutit ho k chybám. Přesně to se povedlo Kladnu ve středu večer," pokračoval trenér.

Kladenský kapitán Borek Fokt po prvním utkání v Karlových Varech řekl: „Myslím, že jsme domácí zaskočili. Potom nás z jasného vítězství 3:0 vyvedly tři sporné výroky rozhodčího, se kterými jsme se nedokázali popasovat v hlavě. V pátém setu jsme ukázali naši nejsilnější zbraň, tedy bojovnost. Vyhráli jsme zaslouženě," radoval se.

Do utkání v Kladně pojedou Karlovaráci s jasným cílem. „Nesmíme začít zakřiknutě. Máme drobné bolístky, ale je to play-off, doufám, že budou všichni hráči k dispozici. Nebude to ale nic jednoduchého, konec sezony se Kladnu povedl, tento tým se zvedl a nemá co ztratit. Hala Kladna je velmi specifická a domácí tým toho prostředí bude chtít využít stejně jako psychické vzpruhy po vyhraném prvním zápase. Naším cíle je postoupit do semifinále play-off, a to nám tedy velí, že musíme sérii vrátit zpět do Karlových Varů," dodává Petr Brom.

Třetí a čtvrté utkání se hrají v Kladně v neděli a pondělí. Pátý zápas je pak na programu ve středu 23. března v Karlových Varech.