Seriál závodů Kolo pro život patří k největším sportovním akcím u nás. Jeho součástí je i Karlovarský A.M. bikemaraton Škoda Auto, který je na programu už zítra, v sobotu 20. srpna.

Pořadatelé závodu, karlovarské sdružení cyklistů A.M.bike no limits, pro letošní ročník připravili několik novinek: „Nejzásadnější je změna míst prezentace, startu a cíle. Startovat se bude na třídě T. G. Masaryka a cíl bude na stadionu Závodu míru, kde bude rovněž kancelář prezentace,“ vysvětluje ředitel závodu Michal Metelka.

Kvůli přesunům startu a cíle došlo i k drobným úpravám tratí. „Připraveny máme trasy, 17, 55 a 95 km, všechny vedou nejkrásnějšími zákoutími lázeňských lesů a vyznačují se pestrostí povrchů, výrazným převýšením, náročnou dynamičností a romantickými výhledy. Na své si na nich přijdou jak elitní profesionálové, tak amatéři a hobby cyklisté,“ láká na start stavitel tratí Daniel Danielčák.

„Tratě zůstávají prakticky stejné jako loni a předloni, novinkou je jen nájezd do terénu. Od startu pojede peloton kolem Skleněného paláce na Moskevskou a po ní až ke sportovní hale BK Lokomotiva, kde odbočí na lesní asfaltku vedoucí kolem chaty Na Skalce k Linhartu. Jiný bude samozřejmě i dojezd do cíle na stadionu Závodu míru. Zachována bude loňská novinka, brod přes Teplou u Gejzírparku, a letošní novinkou bude průjezd závodníků kolem rozhledny Diana,“ vypočítává Danielčák.

Pořadatelé mysleli i na doprovod cyklistů a diváky, pro které budou opět zajištěny autobusy, a na děti, pro které je připraveno hned několik závodů Junior Trophy přímo v areálu stadionu Závodu míru

Časový program závodu
Prezentace: stadion ZM, PÁ 18:00 – 20:00, SO 8:00 – 11:00; přihlášky dětí: SO 8:00 – 9:20.
Start: hlavní závody na třídě TGM ve 12:00; Junior Trophy na stadionu ZM od 9:50.
Trasy: 95 km s převýšením 2400 m, 55 km s převýšením 1250 m, fitness jízda 17 km s převýšením 300 m.
Vyhlášení výsledků: fitness jízda 14:30, trasa 55 km 16:00, trasa 95 km 18:30 hodin.