Štafetový kolík v podobě časoměrného čipu si budou předávat vždy jedna žena a tři muži. Novou disciplínu si „na rozehřátí" vyzkoušejí i někteří účastníci Evropského poháru v triathlonu. Co je na supersprintu atraktivní? Rychlost, výbušnost a týmový duch. Supersprint charakterizují velmi krátké tratě: 300 m plavání, 4,5 km cyklistiky a 2 km běhu.

Závod bude téměř celý probíhat před zraky diváků na Rolavě. Startující smíšená družstva zmizí pouze na okamžik při výjezdu na krátký cyklistický okruh kolem SOŠ keramické a sklářské a sídliště Čankovská. Statut Mistrovství České republiky slibuje pořádnou týmovou bitvu.  Kromě již zmiňovaných závodníků a závodnic Evropského poháru budou patřit startovní bloky regionálním či ryze místním týmům, jako jsou Ekol Elite Triathlon Team Brno, E-ON Tábor, Slavia Praha či WITTE Bike Team. 

A jeden „nadupaný" tým ohlásil svůj start ve složení – Aneta Grabmüllerová, Jan Čelůstka (oba Labe tri club), Martin Krňávek (EKOL) a František Linduška (TCV Jindřichův Hradec). Znalcům triatlonu připomínáme, že Martin Krňávek, rodák z Ostrova, aktivní závodní kariéru ukončil, ale karlovarský supersprint si nenechá ujít. Kdo se stane mistrem republiky, se dozvíme v 15 hodin na tzv. květinovém ceremoniálu přímo v dějišti závodu a tituly převezmou vítězové v 19 hodin na pódiu před LH Thermal v Karlových Varech. Novinka letošního Mattoni City Triathlonu  odstartuje ve 13 hodin na koupališti Rolava v Karlových Varech.

Jedničková výzva pro Frintovou a Švarce

Do startu Evropského poháru v triatlonu odpočítávají v Karlových Varech poslední čtyři dny. Oficiální startovní listina pro závod žen i mužů byla odtajněna. Pro dvojici českých závodníků Vendulu Frintovou a Přemysla Švarce může být právě jejich startovní číslo velkou výzvou. „V mezinárodním žebříčku ITU je Vendula momentálně na 19.příčce. Sbírala body v Jokohamě (6.), San Diegu (14.), Aucklandu (21.) a Kitzbühlu (28.). Světové elitě vévodí Němka Anne Haugová.  Mužům dominuje Španěl Javier Gomez. Jméno Přemysla Švarce naleznete na 64.místě," komentuje aktuální světový triatlon ředitel karlovarského závodu Vladimír Malý.

Dovezou si české jedničky tu svou jedničku až do cíle před lázeňským hotelem Thermal?  Přijďte fandit v neděli 25.srpna od 10 hodin patronce WITTE Automotive Baby Duathlonu, která si své nástupce/-kyně vyhlédne třeba právě mezi dětskými nadějemi v sobotu dopoledne. Přidejte se mezi fanoušky českých triatlonistů, a to od 15 hodin.