Už jen teoretická možnost může basketbalistky Lokomotivy připravit o Final Four čtyř nejlepších, na devadesát procent zopakují úspěch z loňského roku a zahrají si o vítězství.

Lokomotiva K. Vary 84
BSS Košice 63

Úvod zápasu nenasvědčoval pozdějšímu jasnému vítězství.

Sestava Šándorčínová, Sedláčková, Mc Guinnes, Magerčiaková, Větrovcová (Hanušová, Allan, Houdková, Zmeková) se v úvodu nemohla trefit do koše. Dvojkové ani trojkové pokusy obroučkou neprošly, a tak skóre zápasu otevřela jediná cizinka ve slovenském dresu, Kanaďanka Aubry. Další neúspěšné pokusy završila karlovarská Kanaďanka Mc Guinnes, která byla při pokusu faulovaná a dvěma šestkami dala první body domácích. Jenomže až po dvou minutách a čtyřiceti sekundách dala koš ze hry Magerčiaková. Hostům se střelecky také valně nedařilo, a tak v páté minutě šly domácí poprvé do vedení (8:6).

Lokomotiva se utrhla až na 14:8, ale trojka Aubry a koš Krasnočkové stáhly rozdíl na bod a trenér karlovarského družstva Jiří Bárta si vzal oddechový čas.

Přesto do první přestávky Lokomotiva vedení udržela i díky trojce Mc Guinnes. Na začátku druhé části hosté otočili na 19:20, ale další trojka Mc Guinnes, zdálo se, že směřuje k výhře. Košičanky se nevzdávaly, a osm sekund před poločasem trojkou Slimákové dokonce o přestávce vedly.

Třetí část celé utkání rozhodla, trojky Šándorčínové a Magerčiakové znamenaly trhák a tuto desetiminutovku Lokomotiva nakonec vyhrála 23:9, čímž bylo vše jasné. V poslední části už vedení v pohodě hlídala a navyšovala až na konečný jednadvacetibodový rozdíl.

Základní skupinu CEWL tak má Lokomotiva úspěšně za sebou (ještě hraje 11.12. s Nitrou a 18.12 ve Vídni).

Ovšem postup do Final Four má skoro jistý.

Nyní je třeba se přeorientovat na ŽBL. Další utkání hraje už v sobotu, kdy ve své hale v tradičních 17.30 hodin hostí USK ZVVZ Praha, který ve středu v Eurolize zdolal chorvatský Šibenik 102:78.

Body: Mc Guinnes a Větrovcová 19, Šándorčínová 16, Magerčiaková 9, Hanušová 8, Sedláčková 7, Allan 4, Zmeková 2 – Krasnočková 16, Aubry 12, Kovalová a Slimáková 10, Pindrochová 6, Kandráčová 4, Vacková 3, Stantienová 2. Fauly: 13:12. TH: 10/7:11/9. Trojky: 23/7:14/6. Rozhodčí: Ilona Kittlerová (Kladno), Martin Kučera (Praha). Diváků: 60. Po čtvrtinách: 19:17, 35:36, 58:45. Nejlepší hráčky: McGuinnes – Slimáková.

Ivo Vymětalík