„Na palubovce Sparty se pokusí naše hráčky vybojovat důležité vítězství, které by nás opět posunulo o krůček dál v boji o konečné páté nebo šesté místo tabulky před zahájením utkání play-off. Nicméně nebude to určitě ´procházka růžovým sadem´,“ míní manažer Lokomotivy Roman Maleček. A ví o čem mluví.

Družstvo okolo trenéra Bárty v čele s exelentní Terrou Wallace a nyní posílené o další americkou hráčku, 193 cm vysokou pivotmanku Keizer Kelsey vykazuje v poslední době nárůst formy a zejména v domácím prostředí dokáže sehrát výborná utkání i s favority. „Například Sparta vyhrála nad VŠ Praha a Valosunem prohrála pouze o šest bodů. Vykřičníkem před sobotním zápasem pro naše děvčata je určitě i vzpomínka na utkání minulé, kdy jsme sparťanky dokázali na jejich hřišti udolat až v prodloužení,“ varuje Maleček.

Až na Magerčiakovou, která laboruje se zraněním kolenem by měla odcestovat Lokomotiva k utkání kompletní.

„Vrásky na tvářích trenérů Veselého a Zdeňka dělá mimo formy a posily Sparty určitě i prozatímní zdravotní stav Míši Magerčiakové, která je díky nataženému vazu v koleni zatím mimo hru. Nicméně doufáme, že holky už přebolela porážka z Brna a z Prahy přivezou důležité dva body,“ uzavřel Maleček.