Rozhodující zápas o postup do play-off nebo o boje v play-out zahájily na palubovce BK Tábor hodně nervózně vědomy si důležitosti utkání, tak na konci první čtvrtiny prohrávaly 18:11. Do druhé čtvrtiny ovšem vlétly s plnou vervou, přidaly na důrazu a přebraly otěže zápasu. Výsledkem toho bylo poločasové vedení 30:35.

„Jenže třetí čtvrtina jako by vymazala z hlav našich děvčat předchozích deset minut a počalo střelecké a psychické trápení, jehož důsledkem bylo skóre 51:49 na konci třetí čtvrtiny ve prospěch domácích. Závěrečná čtvrtina byla pak labutí písní našeho družstva, kdy dát koš i z nejvyloženějších pozic vč.trestných hodů (20/11) byl neřešitelný problém a přidáme- li k tomu zbytečné chyby a ztráty míčů, nemohlo utkání dojít jinak než k závěrečné prohře 73:60, která nás definitivně poprvé v novodobé historii klubu poslala do baráže o udržení v extralize.“ uvedl karlovarský manažer Roman Maleček.

Tábor vybojoval teprve čtvrtou výhru v sezoně a první v pěti zápasech s Lokomotivou. Ovšem výsledné tabulkové postavení nebylo jen o tomto zápase. „Sezonu jsme si prohráli už na začátku,“ míní trenér Jiří Bárta. „Když prohráváme, není síla plejera, který v okamžiku, kdy se nedaří dát koš, chybí, kdo by to vzal v těch chvílích na svá bedra.“

Nestabilní výsledky družstva nakonec vyústily v nervózní barážová utkání. „To je fakt, a ten nyní není vhodné rozebírat. Nicméně doufáme, že barážovou bitvu na tři vítězná utkání, kterou zahajujeme domácími utkáními proti BK Tábor v sobotu 14.3.2009 (17,30 hod) a neděli 15.3.2009 (15,30 hod) - následná utkání 21.3. a 22.3.2009 v Táboře a popřípadě poslední utkání v sobotu 28.3.2009 opět doma, zvládneme a věříme, že nadále podpoříte naše holky — moc vás fandy budeme potřebovat,“ burcuje Maleček.

Jinak ostatní výsledky posledního kola dlouhodobé části ŽBL hrály Lokomotivě do karet. V zápase plném zvratů nakonec Sparta v Hradci Králové prohrála, ale to už není podstatné. V play off (od 2. března) tedy hrají Gambrinus Brno-Sparta, USK Praha-Slovanka, Trutnov- Strakonice a Valosun Brno- Hradec Králové. Bohužel baráž o udržení, neboli play out má také jasné obsazení BK Lokomotiva Karlovy Vary – BK Tábor.

To je nejhorší karlovarský výsledek novodobé historie a musíme jen doufat, že nebude ještě horší.

Ivo Vymětalík