S cílem, aby se už v této sezoně nehrálo v tuhnické hale, odjedou v sobotu basketbalistky karlovarské Lokomotivy do Tábora k dalšímu zápasu barážové série play out o udržení v nejvyšší soutěži. Po domácích výhrách 78:69 a 72:62 jim stačí jedno vítězství a budou ligové i příští sezonu. K tomu mají v Táboře o víkendu dva pokusy, když se to podaří, už se v Tuhnicích nehraje, ale pokud ani jednou neuspějí, bude se hrát v sobotu 28. března rozhodující páté utkání v tuhnické hale.

Na jihu Čech je nečeká nic lehkého. „Jestli můžeme třikrát vyhrát? Hloupá otázka. V ženském basketu je možné všechno a my se určitě nevzdáme a doma budeme bojovat,“ prorokuje táborská trenérka Jana Klečková.

Proto bylo nesmírně důležité vyhrát domácí zápasy.

„Chtěli jsme oba vyhrát a to se podařilo. Nyní jsme celou týdenní přípravu podřídili třetímu zápasu, pokusíme se jej vyhrát a sérii ukončit,“ plánuje karlovarský kouč Jiří Bárta.

Zdaleka se to nemusí podařit. „Ukázalo se, že oba týmy jsou vyrovnané. Doma bude favoritem Tábor,“ dodal karlovarský trenér.

Třetí a čtvrtý zápas série play out se hrají v sobotu (14.00 – rozhodčí Marek Vondráček z Peček, Petr Znamínko z Poděbrad) a neděli (15.00 – rozhodčí Robert Vyklický z Veselí nad Lužnicí, Rostislav Milata z Prahy) v táborské hale ZŠ Helsinská.

Ivo Vymětalík