O své účasti ve finále mistrovství republiky hráčů do 20 let basketbalisté Thermie rozhodli v předstihu čtyř kol.

Thermia Karlovy Vary – BK Tábor 85:57

Body Thermie: Myšička 20 (1x3), Zolotarov 19 (2x3), Dufek 18, Gargula 8, Fuksa 8 (1x3), Churcev a Švarc po 4, Dědič a Trnka po 2; dále hrál Matoušek. Čtvrtiny: 18:18, 24:12, 17:13, 26:14.

„K zápasu jsme nastoupili bez hráčů, kteří plnili své studijní povinnosti mimo Vary, zato s mladíky kategorie U18, kteří nastupují v extralize za pražskou Spartu a plzeňskou Lokomotivu. Oba, Pavel Fuksa i Ondra Gargula naznačili svou perspektivu a podíleli se na výsledku i bodově. Základ družstva, který tvoří hráči našeho druholigového áčka, dokázal po vlažnějším začátku vytvořit dostatečný náskok pro to, aby se pak na palubovku dostali všichni hráči a podíleli se tak na konečném jasném vítězství,“ komentoval předposlední zápas svých svěřenců v základní části soutěže trenér Václav Sebera.

Své vůbec poslední utkání v základní části měli hrát mladí muži Thermie dnes od 14.00 proti třetímu týmu aktuální tabulky BC Benešov. Zápas byl ale na žádost chřipkou zdecimovaných Benešováků odložen a bude se hrát ve čtvrtek 19. února od 19.00 v tělocvičně ZŠ Dvory.

Karlovarští teď mají za sebou 15 zápasů, ve kterých vybojovali 13 vítězství a jen dvakrát odešli poraženi. Na 1. místě tabulky mají náskok sedmi bodů a pokud porazí Benešov, nemohou je už o celkové vítězství ve skupině připravit ani jejich největší konkurenti ze Žižkova, které čekají ještě čtyři zápasy.