„Přes všechnu mou kritiku, a že jako trenér nemohu a nejsem téměř nikdy spokojený, musím tuhle sezonu vyhodnotit jako úspěšnou. Náš mladý tým se v silné konkurenci dokázal prosadit a navzdory zraněním, která řadu hráčů postavila mimo hru, udržel čtvrté místo a splnil tak cíl, který jsme si dali,“ svěřil se trenér Thermie Zdeněk Pešek a dodal: „Vždycky se mluví o sportovním štěstí, ale já si troufám říct, že Thermia prokázala, že se ve skupině silných usadila plným právem i bez tohoto štěstí a bez nakupování drahých posil, opírajíc se pouze o vlastní odchovance.“

Úspěch karlovarských basketbalistů nijak nesnižuje ani fakt, že až do včerejška čekali na výsledek utkání Berouna, který by v případě výhry v Rokycanech Thermii v tabulce přeskočil. Zázrak se ale nekonal, Beroun podle očekávání prohrál rozdílem třídy, a ve Dvorech se bude hrát play off.

„Po pravdě řečeno, pro nás tahle sezona už jako by skončila, protože zápasy nadstavby jsou už z mého pohledu vlastně přípravou na příští. Chtěl bych v nich proto dát víc prostoru hráčům z druhé vlny a těm, kdo se zotavují po zranění. A také mladíkům z dvacítky, třeba Vláďovi Churcevovi, Jirkovi Novotných nebo Ondrovi Gargulovi, o kterých doufám, že v budoucnu budou platnými hráči áčka,“ prozradil plány pro play off Zdeněk Pešek.

Výsledky z víkendu

21. kolo: Mar. Lázně – Beroun 81:101, Rokycany – Strakonice 91:80, Most – Sokolov 91:52, Teplice – Thermia 85:82, Litoměřice – Č. Budějovice 126:78, Kladno – Tábor 100:76.
22. kolo: Rokycany – Beroun 104:66, Mar. Lázně – Strakonice 63:110, Teplice – Sokolov 97:35, Most – Thermia 88:74, Kladno – Č. Budějovice 106:61, Litoměřice – Tábor 106:74.