Po velikonočních svátcích začali ladit svou formu i kickboxeři karlovarského CHB gym, kteří se Souboje Titánů zúčastní.

„Odstartovali jsme třítýdenní přípravu, která bude svou specifikací šitá každému fighterovi z našeho klubu CHB gym na tělo,“ vysvětloval na úvod trenér CHB gym Bohuslav Chudáček.

Velká pozornost je upřena vůbec na první start top fighter MMA v disciplíně K1-rules Tomáše ´Thora´ Kužely. „Přechod pro něj z disciplíny MMA do K1-rules není žádným překvapením ani velkou neznámou. Vždyť právě Tomášovo pojetí fightu vychází především z disciplíny muay thai, kterou čtyřikrát týdně trénuje v našem klubu,“ poukazoval Chudáček.

Kužela navíc pravidelně dojíždí do Chomutova, do klubu thaiboxu ELGO Chomutov k jednomu z nejlepších českých profesionálů Jiřímu Žákovi. „Vzhledem k velmi těžkým fightům, které v průběhu minulého týdne Tomáš absolvoval na Hell Cage, kde prošel v pyramidě až do finále, je nutné trénink ladit tak, aby se na něm neprojevovala pozápasová únava, která je po absolvování takovéto pyramidy častým příznakem nechuti k tréninku u některých sportovců,“ upozorňuje karlovarský trenér.

Jenže to není případ Kužely. „Tomáš je opravdový válečník. Dokázal to nejen při fightech v arénách, ale i na tréninku, kde jde Tomáš až na dno často přes bolest, které se při tomto sportu fighter vyhne jen zřídka kdy,“ podotkl Chudáček.

Tomáš Kužela tak vstoupí rovnou do eliminační pyramidy na listopadové finále, které proběhne taktéž v plzeňské hale Lokomotivy. „Pyramida je pro Tomáše velkou výzvou. Pevně věřím, že udělá pro své kvalitní vystoupení maximum,“ přeje si Chudáček.

Kuželovi bude hodně pomáhat v tréninkové spolupráci druhý účastník Souboje Titánů z karlovarského klubu CHB gym Saša Petrus. Ten se představí v Plzni v superfightu v supertěžké váze. Jeho soupeřem bude dlouholetý týmový kolega, dvojnásobný mistr světa v kickboxu Václav Toman.

„Oba jsou moji odchovanci, takže tento souboj slibuje přinejmenším zajímavou podívanou, jelikož oba fighteři se velmi dobře znají. V tomto duelu bude rozhodovat větší chuť po výhře. O nějakém taktizování nemůže být ani řeč. Kromě toho, že jsou oba Klatováci, jsou také velcí rivalové,“ míní Chudáček.

Od Karlovaráků se tak hodně na Souboji Titánů očekává. „Výhodou v tréninkové přípravě je to, že oba borci, jsou v plném tréninkovém i zápasovém proudu, oba jsou téžké váhy a navíc mají velmi podobné styly fightu. Jak Tomáš, tak i Saša mají před sebou ještě velkou dávku tréninkové přípravy, která je rozdělena na vytrvalostní, technicko–taktickou a silově vytrvalostní fáze tréninku. V konečné fázi budeme již jenom ladit formu,“ uzavřel Chudáček.

Posledním fighterem z klubu CHB gym, který se představí na turnaji v Plzni, bude teprve jedenáctiletý Jenda David, který zde bude fightovat v předzápasové disciplíně kickboxu.