Výrazná výhra na půdě obhájce titulu v Brně posunula nohejbalisty SK Liapor Witte o pořádný krok k cíli, a to je letos účast v play–off. S pohárem mistrů extraligy nad hlavou se ale ještě Karlovarští nevidí.

„Jednoznačný výsledek, který se nám povedlo uhrát proti našemu věčnému rivalu z Modřic, nevypovídá úplně přesně o hře na kurtu. Byl to velice vyrovnaný zápas, který rozhodovaly koncovky třetích setů. Většinou to v takových případech bývá více či méně spravedlivě rozděleno na obě strany, tentokrát však byla nakloněna štěstěna více k nám a závěry setů jsme kromě jednoho zápasu vždy otočili na svou stranu. Ale nikdo by nemohl říct půl slova, kdyby zápas skončil výhrou domácích nebo remízou,“ přiznává kapitán karlovarského celku Honza Vanke.

„Tohle vítězství určitě posílilo sebevědomí všech našich hráčů, dokázali jsme si, že jsme schopni i s tak kvalitním týmem, jakým Modřice bezesporu jsou, úspěšně rozhodovat koncovky v náš prospěch. Osobně bych jako kapitán týmu chtěl poděkovat trenérovi Jirkovi Dvořákovi, který na výbornou zvládl všechna střídání i taktické varianty, a možná že právě jeho včasná a vhodná rozhodnutí převážila jazýčky vah na naši stranu,“ uzavírá svoje ohlédnutí za slavným vítězstvím Jan Vanke.

Vítězství SK Liapor Witte v Modřicích pořádně zamíchalo pořadím na čele tabulky – do čela se opět dostal Šacung, druhé jsou Karlovy Vary a Modřice spadly až na třetí příčku. Bodové rozdíly jsou ale minimální, do konce základní části soutěže zbývají ještě čtyři kola a už v sobotu může být všechno jinak.

„Body z Brna jsou samozřejmě nesmírně cenné, dostaly nás o pořádný krok blíže k play-off, ještě tam ale nejsme,“ varuje před přehnaným optimismem vedoucí A mužstva SK Liapor Witte František Veselý. „Ještě to budeme muset potvrdit v příštích dvou domácích zápasech s Čakovicemi a Žatcem. Musíme k nim přistoupit s maximální odpovědností a respektem k soupeřům, kteří se určitě neporazí sami.“

Výsledky 10. kola: Šacung Benešov – NK Děčín 6:1, Sokol Břve – Nohejbal Žatec 6:1, Sokol Modřice – SK Liapor Witte 1:6, Avia Čakovice – Spartak Čelákovice 3:6.

Příští kolo, sobota 5. června: SK Liapor Witte – Avia Čakovice (14:00 v Doubí), NK Děčín – Sokol Břve, Nohejbal Žatec – Šacung Benešov, Spartak Čelákovice – Sokol Modřice.