Letošní úspěšnou sezonu uzavřeli nohejbalisté Karlovarského kraje. Na valné hromadě Krajského nohejbalového svazu v pondělí vyhodnotili výsledky jednotlivců i družstev našeho kraje v regionálních, celostátních i mezinárodních soutěžích.

Na světové scéně

Největšími úspěchy letošního byly čtyři medaile borců SK Liapor ze světových šampionátů, které se letos konaly v České republice. Na Mistrovství světa mužů vybojovali Michal Kokštein zlato v křížových dvojkách (spolu s Bubniakem a Mrákavou) a Jan Vanke stříbro ve trojicích (s Bubniakem, Chytrou, Kalasem a Holubem) a na Mistrovství světa juniorů získal Jakub Medek zlato ve dvojicích (s Putíkem a Pachmanem) a stříbro ve trojicích (s Putíkem, Vondráškem, Klaudym a Dočekalem). Trenérem týmu, který vybojoval celkem tři medaile, byl karlovarský Jiří Dvořák.

V premiérovém ročníku Evropského poháru obsadil SK Liapor 2. místo za vítězným týmem DPMK Košice.

Mistrovství republiky

V extralize mužů skončil tým SK Liapor na 3. místě za Modřicemi a Šacungem a v nejvyšší republikové soutěži juniorů obsadili dorostenci SK Liapor ve skup. A 3. místo (bez postupu do play off).

V individuálních disciplínách vybojovali borci SK Liapor tři medaile: zlatou Vanke, Bláha a Kokštein ve trojicích, stříbrnou Kokštein v singlu a bronzovou Vanke s Dvořákemve trojicích.

Celostátní soutěže

Ve II. lize mužů reprezentovaly náš kraj týmy Jiskra Aš (1. ve skup. A) a SK Liapor B (2. ve skup. A), v I. lize žen družstvo TJ Dvory, které obsadilo 7. místo a splnilo cíl udržet se v soutěži.

Regionální soutěže dospělých

Tituly okresních přeborníků získaly na Chebsku SKN Skalná a ve sdruženém přeboru okresů Karlovy Vary a Sokolov Kombinát Vřesová. Vřesová pak v nadstavbové části soutěže vybojovala titul přeborníků kraje a v následné baráži postup do II. ligy.

Krajské přebory mládeže

Dorost
Dvojice: 1. Liapor A (bratři Medkové), 2. Liapor B (Koňařík, Rája), 3. Aš (Novotný, Rada, Huspek).
Trojice: 1. Liapor A (bratři Medkové, Rája), 2. Aš (Novotný, Rada, Huspek), 3. Liapor B (Bláha, Koňařík, Vl. Kubín).

Starší žáci
Dvojice: 1. Aš A (Huspek, Sýkora), 2. Liapor A (bratři Kubínové), 3. Aš B (Grisník, R. Kříž).
Trojice: 1. Aš A (Huspek, Sýkora, Grisník), 2. Aš C (Dvorožňák, R. Kříž, Le Tuan), 3. Aš B (Lüley, T. Kříž, Hertel).

Mladší žáci
Dvojice: 1. Aš A (Doležal, Skalický), 2. Aš B (Bránický, Vojtko).
Ttrojice: 1. Aš (Doležal, Skalický, Bránický, Vojtko).

Krajský přebor družstev žactva
1. Jiskra Aš, 2. SK Liapor, 3. TJ Dvory.