Napřed trocha zklamání a pak velká radost. Tak nějak by se daly ve stručnosti shrnout pocity šermířů Lokomotivy Karlovy Vary na Mistrovství České republiky v šermu kordem kadetů a kadetek, které se o víkendu konalo v Písku.

Jako první zde nastoupili na planše kadeti, kterých se na startu sešlo šestatřicet.

„Největší naděje jsme vkládali do našeho nejlepšího kadeta Adama Klsáka, tomu se ale bohužel nepodařilo postoupit do osmičlenného finále a jeho medailové ambice se tím pádem rozplynuly. Před branami finálové osmičky zůstali i ostatní naši závodníci,“ přiznal zklamání trenér karlovarských šermířů Martin Rubeš.

Jeho svěřenci v turnaji skončili v první dvacítce výsledkové listiny: 9. Adam Klsák, 10. Štěpán Řezníček, 11. Ondra Novotný, 12. David Horn a 20. Martin Rubeš.

Odpolední soutěž kadetek už byla z pohledu naprosto něco jiného.

„Tady jsme patřili jednoznačně k favoritům a otázkou bylo jen, která z našich tří nejlepších získá titul. Nakonec byla tou nejšťastnější Petra Myšková, kterou na stupně vítězů doprovodily i stříbrná Lucka Hornová a bronzová Tereza Kubová,“ radoval se nad výsledky svých svěřenkyň Rubeš.

Dominantní postavení na scéně českého dívčího šermu potvrdila děvčata z Růžového Vrchu i v nedělní soutěži družstev. Trio medailistek z individuální soutěže doplnila Natálka Ondráčková a Karlovaračky v tomto složení po bezchybném výkonu obhájily loňské zlato a opět se staly mistryněmi republiky.

V soutěži družstev pak nepropadli ani kluci. Přestože startovní pole zde bylo daleko vyrovnanější, vybojovali v sestavě Klsák, Horn, Novotný a Řezníček třetí místo.

„Celkově se dá naše účast na tomhle šampionátu hodnotit jednoznačně jako triumf. Se dvěma tituly a celkem pěti medailemi jsme byli v Písku vůbec nejúspěšnější výpravou,“ uzavřel své ohlédnutí za podařeným víkendem Martin Rubeš.

Konečné pořadí MČR

Kadeti: 1. Čupr (Sj Litoměřice), 2. Pokorný (HF Praha), 3. Zýka (USK Praha)– 5. Klsák, 7. Horn (oba Loko KV)
Kadetky: 1. Myšková, 2. Hornová, 3. Kubová – 7. Ondráčková (všechny Loko KV)

Konečné pořadí družstev

Kadeti: 1. Sokol Dejvice, 2. HF Praha, 3. Lokomotiva K. Vary
Kadetky: 1. Lokomotiva K. Vary, 2. FC Karlín, 3. SC Praha