Premiérovým turnajem v nových prostorách bylo Finále mistrovství republiky v šermu kordem žactva.

Do soutěže chlapců se kvalifikovala třicítka nejlepších českých žáků a v této konkurenci se neztratila ani trojice Karlovaráků. Nejlépe z nich si vedl nejmladší z nich Martin Rubeš, který si na turnaji vyšermoval bronz a v konečném pořadí seriálu mistrovství republiky obsadil 4. příčku. Štěpán Řezníček obsadil na turnaji 5. a celkově 7. místo a Karel Kašák 8. a celkově 17. místo.

V soutěži žaček patřila k velkým favoritkám karlovarská Lucka Hornová a svou roli zvládla. Prohrála až ve finále v přímém souboji o titul, kdy podlehla karlínské Kaderákové 15:11 a brala stříbro. Neztratila se ani druhá z domácích závodnic Natálka Ondráčková, která v turnaji obsadila 5. a celkově 6. místo.

Největší úspěch lázeňského šermu ale přišel až v nedělní soutěži družstev, kam se kvalifikovalo osm nejlepších týmů z České republiky.

„Naše družstvo doplnil Ondra Novotný, který v individuální soutěži nešermoval, neboť je po zranění kolene a záměrně jsme ho šetřili až na soutěž družstev. Kluci rozhodně nepatřili k favoritům na titul a před soutěží bychom brali jakoukoliv medaili. O to překvapivější byly jejich výkony, když postupně poráželi jednoho soupeře za druhým a bez větších problémů postoupili až do finále, kde je čekal vysoce favorizovaný tým SC Praha. Kluci ale zvládli i tuhle zkoušku, Pražany po skvělém týmovém výkonu deklasovali 45:31 a po loňském bronzu vrátili titul zpátky do Varů,“ neskrýval radost nad výkonem svých svěřenců karlovarský trenér Martin Rubeš.

V soutěži družstev obstály i Karovaračky. „Družstvo doplněné mladší žákyní Kristýnkou Křížovou v dramatickém souboji o třetí místo porazilo velmi těsně 45:44 USK Praha, vybojovalo bronz a náš oddíl se tak ziskem tří medailí zařadil k nejlepším účastníkům šampionátu,“ uzavřel svoje ohlédnutí za turnajem Martin Rubeš.

Výsledky MČR

Individuální pořadí

Žáci:
1. Vůjtěch (USK Praha)
2. Pechar (SC Praha)
3. Kult (SC Praha)
4. Rubeš (Loko KV)

Žačky:
1. Kaderáková (FC Karlín)
2. Hornová (Loko KV)
3. Suchá (FC Karlín)
6. Ondráčková (Loko KV)

Pořadí družstev

Žáci:
1. Lokomotiva K. Vary
2. SC Praha
3. FC Karlín

Žačky:
1. FC Karlín
2. SC Praha
3. Lokomotiva K. Vary