PETANQUE
Kdo by měl zájem podívat se, jak hrají petanque mistři, má šanci v sobotu v Kolové. V areálu Petanque club Kolová se totiž uskuteční Mistrovství ČR v petanque dvojic. Turnaj se odehraje od 9.15 v areálu PC Kolová U Gubiše, kde je k dispozici 32 hřišť s různorodým povrchem (písek, štěrkopísek, kačírek etc.) a zázemím pro hráče i diváky. Najdete tu nejenom tradiční občerstvení (pochoutky na grilu, teplé i studené nápoje a další mlsoty), ale i „multifunkční halu“ s televizorem, na kterém se od 18:00 dá sledovat i zápas našich fotbalistů se Švýcary.

CYKLISTIKA
Už deváté Mistrovství republiky lékařů a farmaceutů v silniční cyklistice pořádá v sobotu 7. června pod tradičním názvem MEDICAMARATON 2008 oddíl cyklistiky TJ Plamen Chodov. Závod je vypsán jako veřejný pro všechny cyklisty a cyklistky s tím, že v lékařských kategoriích smí startovat pouze lékaři nebo farmaceuti (účastníci jsou povinni na požádání pořadatele předložit potřebné doklady).
Start závodu je v 8.00 na výjezdu z motorestu Březový Háj v Březové u Karlových Varů a účastníci si mohou vybrat ze dvou tras: 90 km vede přes Bečov na Prameny a Mnichov a odtud přes Otročín, Útvinu a Přílezy do Hlinek a přes Dražov zpátky do Březové, trasa 130 km pak pokračuje přes Kolovou a Pilu na Hlinky a opět přes Dražov do cíle v Březové. Vyhlášení výsledků a následné společenské posezení v restauraci hotelu Starý Mlýn.

TURISTIKA
Už 32. ročník turistického pochodu Z Bečova za minerálními prameny pořádá v sobotu 7. června KČT Slavoj Bečov nad Teplou. Pěší trasy od pěti do 50 kilometrů i cyklotrasa dlouhá 65 km vedou nejkrásnějšími přírodními partiemi Slavkovského lesa, navštívit se dá přírodní rezervace Homolka, Kladská či Prameny a ochutnat Magnesia, Siardův pramen nebo Farská kyselka.
Start všech tras je v Bečově u Sokolovny od 6.00 do 11.00, cíl na fotbalovém hřišti Slavoje Bečov „Pod Hubertusem“ od 11.30 hodin.