Vítězný pohár zvedla nad hlavu snědá Přerovanka Pernilla Mendesová.

Šampionát, který z pověření Českého tenisového svazu pořádal karlovarský TC Gejzírpark, přilákal do lázeňského města padesátku hráček z celé republiky. Úroveň zápasů byla od prvních kol vesměs dobrá a v závěru turnaje vynikající, a to jak ve dvouhrách, tak v deblech.

Domácí fanoušky potěšily zejména výkony zdejší odchovankyně Petry Rohanové, hrající dnes v dresu I. ČLTK Praha. Ta po celkem hladkém čtvrtfinálovém vítězství nad prostějovskou Šumovou 6:0 a 6:3 postoupila do semifinále, kde narazila na nejvýše nasazenou Mendesovou. Jejich souboj, ve kterém po dvou hodinách a setech 1:6, 6:3 a 6:4 vyhrála Mendesová, byl sice předčasným, nicméně neoddiskutovatelným vyvrcholením celého mistrovství.

Sobotní finále nebylo zdaleka tak napínavé. Proti Mendesové nastoupila Rohanové spoluhráčka z I. ČLTK Pavelková, která v semifinálové třísetové tahanici udolala olomouckou Kamínkovou a na favorizovanou Přerovanku jí už nezbylo dost sil. Zápas skončil jasnou výhrou Mendesové 6:1 a 6:2.

Do pátečního finále čtyřhry se probojovaly vysoce favorizované Mendesová s Rohanovou a Kamínková se Smitkovou z Hradce Králové. Jejich třísetový duel skončil výhrou favoritek 2:6, 6:4 a 6:1.