Povedlo se. Ostrováci projeli soutěží jako nůž máslem, a zaslouženě tak mohli oslavovat zasloužený postup. Tenisté TC Ostrov měli parádní start, když jednoznačně v rámci derby pokořili rezervu karlovarského TCG 9:0. Parádní rozjezd pak Ostrov stvrdil další výhrou tentokrát v domácím prostředí, ve kterém pokořil ambiciózní Slavoj Plzeň v poměru 8:1. Poté následoval veletěžký duel v souboji s největším konkurentem na postup, s rezervou extraligových Mariánských Lázní. Nakonec z toho bylo nečekané, ale zasloužené vítězství 7:2. Poté se Ostrováci řádně zapotili na svých kurtech, když udolali plzeňskou Škodu v poměru 5:4. V tomto zápase domácí tenisté rozhodli o své výhře až v závěrečných čtyřhrách. Pak už jen následovala další výhra v Sokolově 6:3, pak vítězství bez práce, jelikož Klatovy se do Ostrova nedostavily v přepokládaném počtu, a proto bylo utkání kontumováno ve prospěch Ostrova. Závěrečná výhra v Domažlicích v poměru 5:4 pak znamenala pro Ostrov zasloužený a suverénní postup bez jediné porážky.

„Stabilní hráčský kádr jsme před sezonou posílili plzeňskými hráčkami Danielou Pernetovou a Dominikou Hájkovou, které přišly na hostování. Odvedly určitě výbornou práci. Pernetová prohrála pouze se silnou Němkou Hafnerovou hájící barvy Mariánských Lázní a Hájková nestačila jen na plzeňskou Neckářovou. Oběma hráčkám kryly záda Daniela Badejová a Markéta Suchopárová,“ liboval si kapitán TC Ostrov Václav Kolář.

Nejobtížnější roli v mužské části měl Pavel Petričko, který nastupoval na pozici jedničky. Tradiční spolehlivou oporou pak byl na postu dvojky Pavel Troják. „Podle očekávání pak stoprocentní úspěšnost zdobí Marka Koláře, který však kvůli pracovním a dalším povinnostem nastoupil pouze ke třem utkáním,“ vysvětloval Kolář.

I on však pomohl svému týmu spolehlivými výkony k zaslouženému postupu. „Aktivní bilancí se může pochlubit také Petr Janisch. V případě potřeby týmu ještě vypomohli David Ungr a německá posila Ralf Doriat, který byl platný zejména v klíčovém duelu proti Mariánským Lázním. Antonín Leitner pak z pracovních důvodů neodehrál ani jeden zápas,“ pokračoval Kolář.

Ostrov se tak po roční odmlce navrátil mezi druholigovou smetánku.

„Soupisky jednotlivých družstev slibovaly vyrovnané zápasy a tuhý boj o jedno postupové místo. Suverénní první příčky se podařilo dosáhnout díky širokému mužskému kádru a složení ženské části družstva, které bylo zásluhou Pernetové a Hájkové nejkvalitnější za poslední roky,“ oddychl si Kolář.

Ale i on ví, že jeho tým čeká před startem nového druholigového ročníku pořádná tenisová ´makačka´. „V příští sezoně se pokusíme pro Ostrov ligu udržet, bude to však velmi těžké, neboť mezi úrovní druhé ligy a divize je výrazný rozdíl. Chceme stavět především na hráčích, kteří si postup vybojovali. Prakticky všichni jsou z Ostrova nebo karlovarského regionu. Nevyjasněné zatím zůstává obsazení ženské části družstva, protože úspěšné hráčky z letošní sezony byly v klubu pouze na hostování. Každopádně se na jaře chceme prezentovat bojovnými výkony,“ uzavřel Václav Kolář.