„Byli jsme jako na houpačce. První polovina samá prohra, i když těsná, vesměs o méně než osm bodů, zato druhá půlka díky celkovému zlepšení a hlavně Majklu Tothovi přinesla výhru za výhrou. Základní část jsme nakonec skončili tak, jak jsme chtěli, jsme mezi nejlepšími čtyřmi,“ hodnotí právě uplynulou sezonu ve II. lize trenér Thermie Zdeněk Pešek.

K absolutní spokojenosti má ovšem daleko: „Nerad to říkám, ale tenhle úspěch, i když plánovaný, nás přivedl do problému. Naše tělovýchovná jednota, zmítající se díky sníženým dotacím od Města Karlovy Vary a zvýšeným nájmům v silné ekonomické krizi, bude díky našemu angažmá ve finále muset řešit, jak to všechno ufinancovat. Situace je opravdu vážná, dokonce jsme před víkendem uvažovali, jestli bychom neměli jeden zápas vypustit a o finále se připravit,“ přiznal Pešek a jedním dechem dodal: „Naštěstí sportovní srdce hráčů to prostě nedovolila a taky výbor jednoty se za nás postavil.“

A co bude dál?

„Musíme doufat, že se za nás přece jen postaví i město a taky, že se najde nějaký sponzor a přitlačí. Jsme myslím velice úspěšný basketbalový klub, v současné době jediný opravdu silný basketbalový klub v celém kraji, jenže pokud bude tendence Města Karlovy Vary podporovat finančně aktivity KV Areny na úkor mládeže, octneme se nejpozději do dvou let před finančním krachem. To, co v letošním roce předvedla s rozdělením peněz sportovní komise města, je více než skandální,“ neskrývá znechucení trenér Thermie.