„Přestože jsme byli hodně oslabeni, chtěli jsme oba zápasy vyhrát. Jenže situace byla vážnější, něměli jsme nikoho na střídání, a tak nakonec mohu být i s tím jedním vítězstvím spokojen,“ řekl Deníku trenér České Lípy Konstantin Chocholouš.

VK Karlovy Vary – TJ Loko Č. Lípa 3:0 (23, 21, 21)

Domácí naskočili do utkání bez ostychu. Výborně přihrávali, bojovali v poli o každý míč a odvážně útočili. To naopak hostům se nedařilo téměř v ničem, proto zápas po 69 skončil jednoznančnou výhrou Karlových Varů.

Karlovy Vary – TJ Loko Č. Lípa 2:3 (13, –23, 23, –25, –15)

Během oběda si kouč s hráči některé věci vyříkali a zvolil jinou taktiku. „Jenže to, co se dělo na hřišti hned v prvním setu… Ani základní taktické pokyny jsme nedodrželi a náš zoufalý výkon ukončil rozhodčí oprávněnou žlutou kartou za hádky. No, vypadalo to na další výprask…,“ kroutil hlavou trenér.

Až ve druhém dějství přišlo ze strany Lokomotivy zlepšení. „No, zlepšení… Spíš kluci začali více bojovat o každý balon a jeden za druhého,“ podotkl K. Chocholouš s tím, že jeho svěřenci nakonec dotáhli utkání až do rozhodujícího pátého setu. „V něm jsme měli i štěstí, když jsme odvraceli čtyři měčboly. Přitom domácí do té doby neudělali ani jednu chybu, ale v této fázi hned čtyři za sebou, takže tím vyhraný zápas ztratili. Já měl z výhry samozřejmě radost, protože vyhrát utkání, když se týmu nedaří, je umění. Proto děkuji všem, kteří ve Varech hráli.“

Sestava: Javůrek, Poživil, Jabor, Macháček, Mašek, Janoušek, libero: Pavlíček.